Το γρηγορότερο ιταλικό αυτοκίνητο όλων των εποχών απέκτησε πιο άγρια όψη

Η εντυπωσιακή ηλεκτρική Battista Pininfarina των 1.900 ίππων παρουσιάστηκε στο Τορίνο αποπνέοντας φρέσκο αέρα

  • -
  • -

 Αποσβολωμένοι είχαν μείνει οι επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης της Γενεύης, όταν βρέθηκαν face-to-face με την Battista Pininfarina, το hypercar που προορίζεται για τον τίτλο του γρηγορότερου ιταλικού αυτοκινήτου που έχει πατήσει άσφαλτο.

Λίγους μήνες μετά, και αφού η σκόνη της Γενεύης έχει καταλαγιάσει, η Battista Pininfarina, το hypercar με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, επιστρέφει στην υπαίθρια Έκθεση Αυτοκινήτου στο Τορίνο, στο εντυπωσιακό Blue Iconica χρώμα, έχοντας, παράλληλα, υποβληθεί σε επεμβάσεις χειρουργικής ακρίβειας που την καθιστούν ακόμη πιο ξεχωριστή.

Ειδικότερα, μετά από κάποιες δοκιμές προσομοίωσης με αντικείμενο την αεροδυναμική, το επιτελείο της μάρκας προχώρησε σε κάποιες βελτιώσεις που επανακαθορίζουν τη σχεδιαστική γλώσσα του μοντέλου, «ομορφαίνοντας» την μπροστινή του όψη, η οποία, πλέον, διασυνδέεται αρμονικότερα με το πίσω μέρος του.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ BATTISTA PININFARINA ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Τα εξονυχιστικά τεστ, ωστόσο, δεν τελειώνουν εδώ. Η «αυλαία» (23/6) της παρουσίασής της στο Τορίνο θα πυροδοτήσει τη δεύτερη φάση δοκιμών προσομοίωσης οι οποίες αυτή τη φορά θα διενεργηθούν σε αεροδυναμική σήραγγα.

Τα τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ του Battista αποδίδουν 1.900 ίππους, η χωρητικότητα της μπαταρίας προσφέρει αυτονομία άνω των 450 χλμ., η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 400 km/h, ενώ η επιτάχυνση από τα 0 στα 100 km έρχεται σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα.

Υπενθυμίζεται πως τη γραμμή της παραγωγής θα περάσουν μόλις 150 αυτοκίνητα, με την τιμή της κάθε μονάδας να αγγίζει τα δύο εκ. ευρώ. Από το σύνολο των αντιτύπων τα 50 θα πουληθούν στην Ευρώπη, ενώ ο ίδιος αριθμός αντίτυπων θα διατεθεί στη Μέση Ανατολή, όπως και στην Ασία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...