Παρουσιάστηκε το πιο γρήγορο ιταλικό αυτοκίνητο

To ηλεκτρικό Battista της Pininfarina σταβλίζει 1.900 ίππους και προσφέρει αυτονομία άνω των 450 km

  • -
  • -

Την παγκόσμια πρεμιέρα του πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, το αμιγώς ηλεκτρικό hypercar της Automobili Pininfarina που φέρει την ονομασία “Battista” –εμπνευσμένο από το μικρό όνομα του ιδρυτή του ιταλικού οίκου,  Battista «Pinin» Farina. Με επιτάχυνση 0-100 km/h σε λιγότερο από 2 sec και τελική ταχύτητα άνω των 400 km/h, το Battista διεκδικεί τον τίτλο του ταχύτερου ιταλικού αυτοκινήτου.


Η αποκάλυψή του έγινε δια χειρός του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, Nico Rosberg, με τους ιθύνοντες της φίρμας να υποστηρίζουν πως το hypercar αναμένεται να αποτελέσει «μήλο της έριδος» για τους…μανιακούς συλλέκτες. Ο λόγος έγκειται στο γεγονός πως τη γραμμή της παραγωγής δεν θα περάσουν περισσότερα από 150 αυτοκίνητα.

ΓΙΑ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ “BATTISTA” ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ



Τα ηλεκτρικά μοτέρ του Battista αποδίδουν 1.900 ίππους, ενώ οι μπαταρίες προέρχονται από την Rimac. To ανθρακονημάτινο αμάξωμα ξεχωρίζει για το σχεδιαστικό του κάλος, ενώ οι μηδενικές εκπομπές ρύπων αντανακλούν το όραμα της εταιρείας για σύζευξη ομορφιάς και βιωσιμότητας.

Όσοι το αποκτήσουν, θα απολαύσουν αυτονομία που θα ξεπερνά τα 450 km, ενώ θα γίνουν μάρτυρες υψηλών επιπέδων άνεσης και συνδεσιμότητας, τα οποία θα συμβάλουν στη γιγάντωση της οδηγικής απόλαυσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...