Τα SYM NH στην Ελλάδα από 2.195 ευρώ

Δύο νέες μοτοσυκλέτες έρχονται φέτος από τη SYM στη δημοφιλή κατηγορία των 125 κυβικών

  • -
  • -

Δύο νέες μοτοσυκλέτες έρχονται φέτος από τη SYM για τη δημοφιλή κατηγορία των 125 κυβικών. Η κάθε έχει έναν ξεχωριστό… προορισμό: η NH-X 125 είναι μια μοτοσυκλέτα naked για χρήση δρόμου και η NH-T 125 είναι μια μίνι-adventure, για χρήση στο χώμα και την άσφαλτο.

Οι μονοκύλιδρες μοτοσυκλέτες 125 cc προορίζονται να καλύψουν τις ανάγκες των διπλωμάτων Α1, των νέων αναβατών που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο της μοτοσυκλέτας. Με compact διαστάσεις, χαμηλό ύψος σέλας και μικρό βάρος, είναι ιδιαίτερα εύκολες στους χειρισμούς και πολύ βολικές στην καθημερινή χρήση. Έχουν μονοκύλινδρο, ροπάτο κινητήρα που αποδίδει 10,3 ίππους και είναι φιλικός στην απόδοσή του, με μειωμένη κατανάλωση.

Το NH-T 125 έχει σπορ εμφάνιση και ακολουθεί τις γραμμές των adventure-crossover, που είναι τόσο της μόδας σήμερα. Με το χαρακτηριστικό ρύγχος-μύτη κάτω από τον προβολέα, μεγαλύτερο τροχό 19 ιντσών μπροστά, αλλά και ακτίνες στις ζάντες. Το τιμόνι είναι ψηλό, οι διαδρομές των αναρτήσεων είναι μεγαλύτερες από αυτές του “Χ”, όπως και το ύψος του κινητήρα από το έδαφος. Τα λάστιχα είναι για χρήση on/off, για άσφαλτο και χώμα.

Το NH-X 125 κινείται σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές γραμμές των naked-streetfighter. Μία μοτοσυκλέτα δρόμου και πόλης, με ρεζερβουάρ υπερυψωμένο και μεγάλα πλευρικά καπάκια που κατεβαίνουν χαμηλά, προσφέροντάς της μια ξεχωριστή ταυτότητα. Ο προβολέας διαθέτει δυο φωτιστικά σώματα LED, ένα πάνω και ένα κάτω. Το τιμόνι βρίσκεται σε ύψος τέτοιο που να προσφέρει εύκολους χειρισμούς και η σέλα είναι μεγάλη, έτσι ώστε να είναι ικανή να μεταφέρει με άνεση δυο επιβαίνοντες.

Το πλαίσιο των NH είναι περιμετρικό, σωληνωτό τύπου χωροδικτύωμα και αγκαλιάζει τον κινητήρα, ο οποίος κρέμεται από αυτό. Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ είναι 11 λίτρα και στα δύο μοντέλα. Το βάρος του NH-T είναι 150 κιλά (πλήρες υγρών) και του  NH-Χ 143 κιλά (πλήρες υγρών), με την κατανομή βάρους ανά τροχό και στα δυο μοντέλα να πλησιάζει το ιδανικό 50-50.

Η διαφορά των δυο νέων 125αριών της SYM πέρα από την εμφάνιση, βρίσκεται και στους τροχούς. Το NH-T, μιας και θα κινείται στο χώμα, φοράει τροχούς με ακτίνες και λάστιχα διπλής χρήσης, ενώ ο μπροστινός τροχός είναι 19 ιντσών (17 ιντσών ο πίσω). Tα ελαστικά με χάραξη on/off έχουν διαστάσεις 100/70-19 μπροστά και 130/80-17 πίσω.

Αντίστοιχα, το NH-Χ φοράει τροχούς διαμέτρου 17 ιντσών μπροστά και πίσω, με τις ζάντες να είναι χυτές αλουμινένιες. Tα ελαστικά έχουν διαστάσεις 110/70-17 μπροστά και 130/80-17 πίσω.

Τα πιρούνια των ΝΗ είναι τηλεσκοπικά συμβατικά, με μεγάλα καλάμια διαμέτρου 37 ιντσών, με το μοντέλο Adventure (το “Τ”) να έχει διαδρομή 140 mm, ενώ το Naked (το “Χ”) έχει πιρούνι διαδρομής 120mm. Αντίστοιχα πίσω, το “Τ” έχει μονό αμορτισέρ διαδρομής 42,5mm και το “Χ” αμορτισέρ διαδρομής 35,5mm. Με αυτόν τον τρόπο διαφοροποιείται και το ύψος σέλας, με το “Τ” να φτάνει στα 812mm και το “Χ” στα 787mm.

Στο σύστημα πέδησης, και τα δυο μοντέλα φορούν δίσκους τύπου μαργαρίτα, στον μπροστινό και στον οπίσθιο τροχό. Στο NH -T συναντάμε δίσκο μεγαλύτερης διαμέτρου στα 288mm, στο  NH-Χ δίσκο διαμέτρου 260mm, ενώ και στα δυο μοντέλα οι δαγκάνες είναι δύο εμβόλων. Το πίσω δισκόφρενο είναι κοινό για τις δυο μοτοσυκλέτες στα 222mm, ενώ και εδώ η δαγκάνα είναι δύο εμβόλων. Τα φρένα χρησιμοποιούν σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS.

O κινητήρας των SYM ΝΗ είναι μονοκύλινδρος, αερόψυκτος, με έναν εκκεντροφόρο και δύο βαλβίδες, με ισχύ 10,3 ίππων στις 8.500 rpm και ροπή 0,98 kgm στις 6.500 rpm. Ο κυβισμός είναι 124,1 cc και οι διαστάσεις 56,5 mm x 49,5 mm, με τη σχέση συμπίεσης στα 10,1:1. Το κιβώτιο ταχυτήτων έχει 5 σχέσεις και ο συμπλέκτης είναι υγρός πολύδισκος. Η τροφοδοσία γίνεται από ηλεκτρονικό ψεκασμό και η εκκίνηση γίνεται με μίζα.

Το NH –Χ 125 και το NH -Τ125 χρησιμοποιούν τεχνολογία LED σε όλα τους τα φωτιστικά σώματα, έχουν ψηφιακό όργανο στο τιμόνι με πλήθος ενδείξεων και διαθέτουν υποδοχή USB.

Τα  NH –Χ 125 και το NH -Τ125 αναμένονται να διατεθούν στην αγορά άμεσα με τιμές 2.195€ και 2.395€ αντίστοιχα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...