Υβριδικό το επόμενο Honda Jazz

Η παγκόσμια πρεμιέρα του θα πραγματοποιηθεί στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο

  • -
  • -

Υβριδική θα είναι η νέα γενιά του supermini της Honda, που φέρει την κωδική ονομασία “Jazz”, η παγκόσμια πρεμιέρα της οποίας θα πραγματοποιηθεί κατά την προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο (24 Οκτωβρίου - 4 Νοεμβρίου).

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε η μάρκα, το επερχόμενο, τέταρτης γενιάς Honda Jazz θα στεγάζει ένα υβριδικό κινητήριο σύνολο το οποίο αξιοποιεί την τεχνολογία Intelligent Multi-Mode Drive (i-MMD), που συναντάμε και στο Honda CR-V.

ΠΡΩΤΗ ΟΔΗΓΗΣΗ: HONDA CR-HYBRID

Το μελλοντικό λανσάρισμα της νέας υβριδικής έκδοσης του Jazz αποτελεί μέρος των ενεργειών της Honda για την υλοποίηση του φιλόδοξου οράματός της με ορίζοντα το 2025. Στόχος της ιαπωνικής μάρκας είναι όλα τα μοντέλα της που πωλούνται στην Ευρώπη να φέρουν ηλεκτρικούς κινητήρες.

ΠΡΩΤΗ ΟΔΗΓΗΣΗ: HONDA JAZZ 1.5 i-VTEC

Για την επίτευξη του εν λόγω στόχου, όπως γνωστοποιούν οι ιθύνοντες της φίρμας, η υβριδική τεχνολογία i-MMD θα υιοθετηθεί και από άλλα μοντέλα Honda.

Πώς λειτουργεί η τεχνολογία i-MMD

Η τεχνολογία i-MMD της Honda φέρει την εν λόγω ονομασία (Intelligent Multi-Mode Drive) , επειδή επιλέγει έξυπνα και αυτόματα μεταξύ τριών προγραμμάτων οδήγησης με στόχο τη καλύτερη δυνατή απόδοση. Με το EV Drive, η μπαταρία ιόντων λιθίου παρέχει άμεση ισχύ στον ηλεκτροκινητήρα, με το Hybrid Drive ο βενζινοκινητήρας παρέχει ισχύ σε ένα μοτέρ - γεννήτρια που με τη σειρά του παρέχει ισχύ στον ηλεκτροκινητήρα κίνησης και με το Engine Drive ο βενζινοκινητήρας συνδέεται άμεσα με τους τροχούς μέσω ενός συμπλέκτη κλειδώματος. Το ιδανικό mode οδήγησης επιλέγεται ανάλογα με τις συνθήκες και τις προθέσεις του οδηγού, ενώ τις περισσότερες φορές λειτουργεί ανάμεσα στο Hybrid Drive και EV.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...