Τεράστια αεροτομή στη... μάσκα του GT-R;

Σας φαίνεται υπερβολικό; Μπορεί να είναι, αλλά υπάρχει λόγος!

  • -
  • -

Τα αυτοκίνητα που τροποποιούνται για να αγωνιστούν σε αναβάσεις και ο μόνος στόχος τους είναι να κάνουν έναν εντυπωσιακό χρόνο έχουν μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Αυτά τα μοντέλα δίνουν έμφαση στην εκρηκτική επιτάχυνση και στην υψηλή κάθετη δύναμη. Γι’ αυτό και η Franco Scribante Racing ετοίμασε το παραπάνω Nissan GT-R για τον αγώνα ανάβασης στην Νότια Αφρική, τον Jaguar Simola Hillclimb.

 

To μαύρο «θηρίο» φέρει μια τεραστίων διαστάσεων αεροτομή στο εμπρός μέρος, η οποία συνοδεύεται από ένα μεγάλο σπόιλερ, που βρίσκεται ακριβώς από κάτω. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, η κάθετη δύναμη που δημιουργείται από τα συγκεκριμένα αεροδυναμικά βοηθήματα είναι μεγαλύτερη και από το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου. Στο πίσω μέρος υπάρχει φυσικά πάλι μια θεόρατη αεροτομή και ένας διαχύτης εξίσου μεγάλος σε διαστάσεις. Σίγουρα, δεν θα έχει πρόβλημα στο να παραμείνει «καρφωμένο» στον δρόμο.

 

Η ομάδα μείωσε την ιπποδύναμη του GT-R και από 2.231 ίππους, κατέβη στα 1.622 άλογα, που είναι υπεραρκετά για να σημειώσει εξαιρετικό χρόνο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...