Υπερασπιστική γραμμή Ghosn: «Πάσχω από νεφρική ανεπάρκεια» -Σιγή ιχθύος από τους εισαγγελείς

To σίριαλ με πρωταγωνιστή τον άλλοτε κραταιό άνδρα του ομίλου Renault-Nissan-Mitsubishi φαίνεται πως έχει ακόμα πολλά επεισόδια

  • -
  • -

Στη διακοπή της θεραπείας που λαμβάνει ο Carlos Ghosn, εξαιτίας της χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας από την οποία πάσχει, έχει οδηγήσει η «παράνομη» σύλληψή του. Αυτή θα είναι η υπερασπιστική γραμμή των συνηγόρων του άλλοτε κραταιού άνδρα του ομίλου Renault-Nissan-Mitsubishi, σύμφωνα με έγγραφα στα οποία φαίνεται πως είχε πρόσβαση το Reuters.

Σύμφωνα, ακόμη, με το γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο, η ομάδα υπεράσπισης του Ghosn ισχυρίζεται πως η νέα σύλληψή του εποφθαλμιούσε την παρεμπόδιση της προετοιμασίας του για τη δίκη, ενώ, ταυτόχρονα, είχε σκοπό να τον αναγκάσει σε ομολογία.

Όπως, μάλιστα, προσθέτει το Reuters, άνθρωποι του πρακτορείου επικοινώνησαν με τους εισαγγελείς του Τόκιου, χωρίς, ωστόσο, να καταφέρουν να αντλήσουν κάποια απάντηση.

Υπενθυμίζεται, πως λίγο πριν την νέα σύλληψή του, ο Carlos Ghosn είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες εις βάρος του, δηλώνοντας πως αποτελεί θύμα μιας «πλεκτάνης» που έστησαν κάποια στελέχη της Nissan.

«Οι εισαγγελείς ανακρίνουν τον Carlos Ghosn 14 ώρες την ημέρα, και καμιά φορά και τα μεσάνυχτα», φαίνεται πως ανέφερε άνθρωπος που γνωρίζει τις συνθήκες κράτησης του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της Nissan.

Η εξέλιξη της υπόθεσης παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, με το Reuters να αναφέρει πως σύντομα θα διαλευκανθεί η βασιμότητα του χαρακτηρισμού «δικαιοσύνη της ομηρίας», τον οποίο έχει αποδώσει η Δύση στο δικαστικό σύστημα της Ιαπωνίας. 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...