Τέσσερις Έλληνες μαθητές λυκείου δημιούργησαν το δικό τους τηλεκατευθυνόμενο 4x4

Η ομάδα “Gravity Force” θα «κυνηγήσει» τη διάκριση στους παγκόσμιους τελικούς “4x4 in Schools”

  • -
  • -

Με περηφάνια πλημμυρίζει την ελληνική μαθητική κοινότητα η συμμετοχή της ομάδας "Gravity Force" στους παγκόσμιους τελικούς του διαγωνισμού "4x4 in Schools" που θα πραγματοποιηθούν στο University of Warwick της Αγγλίας (13-16 Απριλίου), με τη συμμετοχή περισσότερων από 150 μαθητών από 20 χώρες. Η ομάδα “Gravity Force” εξασφάλισε το εισιτήριο στους παγκόσμιους τελικούς μέσω της συμμετοχής στους εθνικούς τελικούς του διαγωνισμού STEM “LAND ROVER-4x4 in schools”.

Στον εν λόγω διαγωνισμό, ο οποίο φέρει την υποστήριξη της αγγλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Jaguar Land Rover, οι μαθητές χρησιμοποιούν λογισμικό προγραμματισμού (coding) προκειμένου να οδηγήσουν εξ’ αποστάσεως ένα τηλεκατευθυνόμενο ηλεκτρικό 4x4 όχημα. Από το 2020 περισσότεροι από 4 εκ. νέοι έχουν συμμετάσχει στο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Jaguar Land Rover.

Η ομάδα Gravity Force, η οποία αποτελείται από τέσσερις μαθητές λυκείου (τρεις από το Γ. Ε. Λ. Φυλής και έναν από το 1ο Γ. Ε. Λ. Μοσχάτου)  έχει κατασκευάσει ένα χειροποίητο 4x4 τηλεκατευθυνόμενο όχημα, το οποίο έχει σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου από τα μέλη της ομάδας. Το όχημα παρουσιάζει σημαντικές καινοτομίες οι οποίες επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο στα παρακάτω:

1. Καινοτόμο μηχανισμό πολλαπλών servo κινητήρων ώστε η καμπίνα του να είναι πάντα ευθυγραμμισμένη και να εμποδίζει το όχημα να ανατραπεί σε μεγάλη κλίση.

2. Σύγχρονο τεχνολογικό μηχανισμό ο οποίος αποτελείται από 4 ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε τροχό, ο οποίος αποσκοπεί στην ομαλότερη λειτουργία του οχήματος σε εκτός δρόμου πορεία.

3. Μια σειρά από αισθητήρες αυτοματισμού που επιτρέπουν στο όχημα να κινείται με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Την ομάδα στελεχώνουν οι:

Βασίλη Σεβασλίδης - Team Manager
Κυριάκος Διαούρτας - Design & Manufacturing Engineer
Χαρά Μπανανά -Graphic Designer
Μυρτώ Βλάχου - Recources Manager.

Το συντονισμό της ομάδας σε σχολικό επίπεδο έχει η εκπαιδευτικός Αρμενάκα Βασιλική του Γ.Ε. Λ. Φυλής, η οποία θα συνοδεύσει την ομάδα στον διαγωνισμό. Σημαντική, παράλληλα, είναι η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...