Golf Variant φυσικού αερίου, με νέο 1.5 turbo

H station εκδοχή του Golf προσφέρει υψηλά επίπεδα αυτονομίας με CNG

  • -
  • -

Μετά τα Volkswagen Polo TGI και Golf TGI και το Golf Variant αποκτά έκδοση CNG με το νέο 1.5 TGI. Η γερμανική φίρμα αναβαθμίζει την οικολογική εκδοχή του compact station, μέσω του νέου κινητήρα.

Κάτω από το καπό της νέας έκδοσης, λοιπόν, θα βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος τετρακίλινδρος κινητήρας 1,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 130 ίππους και 200 Nm ροπή. To νέο μοτέρ συμμορφώνεται με τους τελευταίους κανονισμούς εκπομπών ρύπων.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ SEAT LEON ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Η νέα έκδοση του Golf Variant TGI φιλοξενεί τρεις δεξαμενές CNG αντί για δύο, ενώ το ρεζερβουάρ βενζίνης μικραίνει, αδυνατώντας να «χωρέσει» περισσότερα από 9 λίτρα. Αυτό, βέβαια, δεν αποτελεί σημαντική τροχοπέδη , μιας και αυτά αρκούν μέχρι και για 200 km.

Στην αντίπερα όχθη, οι τρεις δεξαμενές CNG φέρουν τη δυνατότητα αποθήκευσης 115 λίτρων (17,3 kg συμπιεσμένου αερίου) και προσφέρουν αυτονομία μέχρι 440 Km (βάσει WLTP).

Το φυσικό αέριο, εκτός από φιλικό προς το περιβάλλον, αποτελεί και μια ιδιαίτερα οικονομική επιλογή για τις μετακινήσεις. Για παράδειγμα, στη Γερμανία είναι 40% και 20% φτηνότερο απ’ ό,τι η βενζίνη και το πετρέλαιο αντίστοιχα. Επιπροσθέτως, μόνο στη εν λόγω χώρα της δυτικής Ευρώπης, τα CNG οχήματα αναμένεται να αγγίξουν το ένα εκατομμύριο, μέχρι το 2025.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...