SEAT: Στο επίκεντρο η εκπαίδευση περισσοτέρων από 15.000 υπαλλήλων

Οι εργαζόμενοι της ισπανικής μάρκας επιλέγουν οι ίδιοι το αντικείμενο πάνω στο οποίο θα εκπαιδευτούν

  • -
  • -

Θεμελιώδη λίθο της SEAT συνιστά η συνεχής επαγγελματική εξέλιξη των εργαζομένων και η προετοιμασία τους ώστε να προωθήσουν τον μετασχηματισμό του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Στο πλαίσιο αυτό, εγκαινιάζει το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Always Learning”.

Ευρεία γκάμα μαθημάτων και αντικειμένων

Αυτό περιλαμβάνει 150 μαθήματα –online και δια ζώσης διδασκαλίας-, και αφορά περισσότερους από 15.000 υπαλλήλους. Τα μαθήματα προσφέρονται σε συνεργασία με την πλατφόρμα Coursera και την ακαδημία Foxize, ενώ η SEAT διερευνά περαιτέρω συνεργασία και με άλλους συνεργάτες. Οι συμμετέχοντες που ολοκληρώνουν τα μαθήματα θα αποκτήσουν την σχετική πιστοποίηση.


Όσον αφορά το αντικείμενό τους, αυτό ποικίλλει από τα τεχνικά προγράμματα της επιστήμης των δεδομένων, της μηχανικής εκμάθησης ή της επιχειρησιακής ανάλυσης έως εκείνα που αποσκοπούν στην ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων, όπως η ευέλικτη μεθοδολογία ή διαχείριση έργων. Η προσφορά μαθημάτων μπορεί να προσαρμοστεί στις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε επαγγελματία.

Τα μαθήματα "Always Learning" ενισχύουν τις εκπαιδευτικές δυνατότητες της εταιρείας και αποτελούν τον τρίτο πυλώνα που στηρίζει τη στρατηγική της σε αυτό τον τομέα. Οι άλλοι δύο πυλώνες περιλαμβάνουν το φάσμα των μαθημάτων που αποσκοπούν στην τελειοποίηση των δεξιοτήτων που χρειάζονται οι εργαζόμενοι στην τρέχουσα δουλειά τους και μια δεύτερη ομάδα θεμάτων που σχετίζονται με την εξέλιξη των εργαζομένων για την απόκτηση δεξιοτήτων για μελλοντικά επαγγέλματα στα πλαίσια του μεγάλου μετασχηματισμού του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Με το εν λόγω πρόγραμμα ολοκληρώνεται η τρέχουσα εκπαιδευτική προσφορά της εταιρείας, με τη SEAT να επιτρέπει στους εργαζομένους να επιλέξουν οι ίδιοι τους τομείς που θα εκπαιδευτούν, ακόμα και αν δεν επαφίονται με την τρέχουσα εργασία τους. Οι συμμετέχοντες που ολοκληρώνουν τα μαθήματα θα αποκτήσουν την σχετική πιστοποίησή.

Το πρόγραμμα έχει δύο προσεγγίσεις: μία ομάδα μαθημάτων μικρής διάρκειας και δυναμικής, με επίκεντρο τις ατομικά επιλεγμένες δεξιότητες που χρειάζονται οι εργαζόμενοι για να ενισχύσουν το επαγγελματικό τους προφίλ και μια δεύτερη ομάδα με πιο προηγμένα μαθήματα μεγάλης διάρκειας. Οι υπάλληλοι της SEAT προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα μαθήματα πρέπει να εγγραφούν μέσω πλατφόρμας. Στις τρεις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας της, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι εγγράφηκαν στο νέο πρόγραμμα «Always Learning».


Ένα ακόμη βήμα στο μετασχηματισμό της εταιρείας

Κατανοώντας την ταχεία επέλαση της τεχνολογία και της ψηφιοποίσης, η SEAT εφάρμοσε  πρόσφατα το Πρόγραμμα Ψηφιακών Δεξιοτήτων, το οποίο στοχεύει στη βελτίωση των τεχνολογικών δεξιοτήτων των εργαζομένων. Αυτό απαιτεί από τους εργαζόμενους να πραγματοποιήσουν μια δοκιμή ψηφιακών ικανοτήτων για να αξιολογήσουν το σημερινό τους επίπεδο. Τα αποτελέσματα, τα οποία είναι εμπιστευτικά, χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου προγράμματος κατάρτισης για κάθε εργαζόμενο, το οποίο θα τους επιτρέπει να προχωρούν με τον δικό τους ρυθμό και από το δικό τους αρχικό επίπεδο γνώσης.

Το 2018, η SEAT επένδυσε 21 εκατομμύρια ευρώ στην εκπαίδευση των υπαλλήλων της.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...