Υβριδικό & ηλεκτρικό από τη Volvo

Το υβριδικό μπαίνει στην παραγωγή το 2012

  • -
  • -

Η Volvo ανακοίνωσε επίσημα πως σχεδιάζει να αρχίσει μαζική παραγωγή υβριδικών οχημάτων τεχνολογίας plug-in το 2012. Η πώληση της Volvo από τη Ford στην κινεζική Geely παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή. Και αυτό διότι και η Geely αναπτύσσει υβριδική τεχνολογία για τα μοντέλα της.

Το μοντέλο που ετοιμάζει η σουηδική φίρμα για το 2012 θα είναι το πρώτο μιας σειράς υβριδικών οχημάτων. Το πιο πιθανό είναι πως θα βασίζεται στο V70. Θα παίρνει κίνηση από έναν κινητήρα diesel και έναν ηλεκτροκινητήρα και θα έχει δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας του από το ηλεκτρικό δίκτυο μέσω κοινής οικιακής πρίζας (plug-in). Η συνολική του αυτονομία θα φτάνει τα 1.000, με τη μέση κατανάλωση καυσίμου να είναι 1,9 lt/100 km και με εκπομπές CO2 49 g/km.

Παράλληλα με τα υβριδικό, η σουηδική φίρμα εξελίσσει και ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, βασισμένο στο C30. Μάλιστα, το πρώτο τρίμηνο του 2011 τα πρώτα 50 ηλεκτρικά C30 θα μοιραστούν σε συγκεκριμένους πελάτες στην Σουηδία και το Βέλγιο, έτσι ώστε η Volvo να συγκεντρώσει πολύτιμα στοιχεία από τη χρήση τους. Η Volvo συνεχίζει έτσι να θέτει ψηλά στην στρατηγική της την εξέλιξη green αυτοκινήτων, και όχι μόνο. "Η δέσμευσή μας δεν αφορά μόνο τις εκπομπές καυσαερίων των αυτοκινήτων μας. Πιστεύουμε ότι η ευθύνη μας αρχίζει από την αλυσίδα των προμηθευτών μας και μέσω της παραγωγής, της χρήσης και της ανακύκλωσης αποτελεί μια ολοκληρωτική περιβαλλοντική προσέγγιση", λέει ο Stephen Odell, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars.

Σήμερα, τα green μοντέλα στην υπάρχουσα γκάμα της Volvo έχουν το διακριτικό DRIVe. Είναι στην ουσία ειδικές εκδόσεις συμβατικών μοντέλων, με κινητήρες diesel και διάφορες επεμβάσεις έτσι ώστε να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2.

Ταυτόχρονα, η Volvo συνεχίζει να επενδύσει στην ασφάλεια εξελίσσοντας συστήματα όπως το Pedestrian Detection που συμβάλλει στην προστασία των πεζών στην πόλη και το οποίο διατίθεται στο νέο S60. "Στο μέλλον το οποίο προσβλέπουμε, τα αυτοκίνητά μας δεν εμπλέκονται σε ατυχήματα και δεν έχουν εκπομπές αερίων που επηρεάζουν αρνητικά το περιβάλλον. Και το ερώτημα δεν είναι αν φτάσουμε εκεί – αλλά το πότε", λέει ο Stephen Odell.

Δείτε παρακάτω τα video των υπό εξέλιξη υβριδικού V70 και ηλεκτρικού

C30 DRIVe.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...