Χρηματοδότηση 28 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας

Οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Αττικής, μεταξύ άλλων, θα αφορούν την αντικατάσταση/αναβάθμιση πινακίδων σήμανσης, ανακλαστήρων οδοστρώματος και στηθαίων ασφαλείας

  • -
  • -

Σε χρηματοδότηση  ύψους 28 εκ. ευρώ  για την υλοποίηση ενός μεγάλου διαδημοτικού έργου με επίκεντρο την ασφάλεια πεζών και οδηγών στο οδικό δίκτυο 16 Δήμων της Περιφέρειας Αττικής, προχωρά η Περιφέρεια.

Σε πρώτο στάδιο, οι παρεμβάσεις θα εφαρμοστούν σε τμήματα και θέσεις Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας (σ.σ. επικίνδυνα σημεία στο οδικό δίκτυο) των οδικών αξόνων της Περιφέρειας και αφορούν κυρίως την αναβάθμιση και αντικατάσταση του εξοπλισμού των οδικών αξόνων, όπως επαναδιαγράμμιση, πινακίδες σήμανσης, ανακλαστήρες οδοστρώματος, γραμμική οριοσήμανση, στηθαία ασφαλείας κ.λπ.

Επιπροσθέτως, τοπικά προβλέπεται συμπλήρωση - ανακατασκευή της υποδομής, όπως επισκευή φθορών οδοστρώματος, αντικατάσταση της παλαιάς επιφανειακής ασφαλτικής στρώσης με νέα αντιολισθηρή, συμπλήρωση υλικού ερείσματος, καθαρισμός - μόρφωση υφιστάμενης τριγωνικής τάφρου, καθαρισμός περιοχής για αύξηση ορατότητας (αποξήλωση εμποδίων και αποψίλωση ζωνών που εμποδίζουν την ορατότητα) κ.ά.

Προς αυτή την κατεύθυνση, στα γραφεία της Περιφέρειας, υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και των 16 Δήμων παρουσία των Δημάρχων: Αίγινας, Αχαρνών, Διονύσου, Κυθήρων, Μάνδρας - Ειδυλλίας, Μαραθώνα, Μαρκοπούλου - Μεσογαίας, Μεγαρέων, Παιανίας, Παλλήνης, Πεντέλης, Ραφήνας - Πικερμίου, Σαλαμίνας, Σπάτων - Αρτέμιδος, Τροιζηνίας και Ωρωπού. 

«Μιλάμε για ένα ζωτικής σημασίας θέμα που έχει καθημερινά υψηλό κόστος σε απώλειες ζωών και σοβαρούς τραυματισμούς πεζών, οδηγών, εποχούμενων», ανέφερε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, προτού συμπληρώσει τα εξής: «Με τη βελτίωση των οδικών μας υποδομών, συμβάλλουμε παράλληλα στον τουρισμό και την ανάπτυξη της Αττικής».

Σημειώνεται ότι οι θέσεις Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας που θα υποβληθούν σε παρεμβάσεις προέκυψαν από Μελέτες Επεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας που συντάχθηκαν για τον σκοπό αυτό και εποπτεύθηκαν από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.». Πρόκειται για περίπου 600 θέσεις διάσπαρτες σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αττικής.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...