Το “σκυλόσπιτο” της Ford που θα λατρέψετε τόσο εσείς όσο και το σκυλάκι σας (vid)

Πόσες φορές έχετε παρατηρήσει το σκυλάκι σας να βασανίζεται από τους ήχους των βεγγαλικών, χωρίς να μπορείτε να το βοηθήσετε; Η Ford έχει την απάντηση

  • -
  • -

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος μέχρι να καλωσορίσουμε το νέο έτος και άπαντες πραγματοποιούν τις απαραίτητες προετοιμασίες, έτσι ώστε να απολαύσουν με την ψυχή τους αυτή την ιδιαίτερα σημαντική μέρα.

Λιχουδιές, κρασί και όμορφη παρέα προσδίδουν μία ακόμα πιο εορταστική νότα, ενώ η έλευση του 2019 αναμένεται να σηματοδοτήσει και τη ρίψη αμέτρητων πολύχρωμων βεγγαλικών.

Και αν η φωταγώγηση του ουρανού συνιστά κάτι… μαγικό για εμάς, για τα σκυλάκια ο κρότος των πυροτεχνημάτων στα αυτιά τους ηχεί βασανιστικά. Υπολογίζεται, μάλιστα, πως το 45% των όμορφων αυτών πλασμάτων, στο Ηνωμένο Βασίλειο, αδυνατεί να υπομείνει την έκθεση στους εν λόγω ήχους.

Τέλος στο μαρτύριο των σκύλων επιθυμεί να βάλει η Ford, μέσω της δημιουργίας ενός «σκυλόσπιτου» το οποίο αναχαιτίζει τους ενοχλητικούς ήχους. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός συστήματος που εξουδετερώνει την ηχορύπανση παράγοντας «αντιήχους».

Ειδικότερα, οι ήχοι των βεγγαλικών θα εντοπίζονται από μικρόφωνα, τα οποία, στη συνέχεια, θα «πυροδοτούν» τη λειτουργία ενός ενσωματωμένου συστήματος που θα εκπέμπει «αντίθετες» συχνότητες. Καθοριστικό ρόλο στην εξουδετέρωση των ενοχλητικών ήχων, παράλληλα, διαδραματίζει και ένα στρώμα φελλού υψηλής πυκνότητας που θα λειτουργεί ως πρόσθετο στρώμα ηχομόνωσης. Όσον αφορά την είσοδο του σπιτιού, αυτή θα κλείνει μέσω αυτόματης πόρτας.

Πηγή έμπνευσης για τη Fiat αποτελεί το σύστημα ακύρωσης ήχων (noise- cancelling technology) που ήδη χρησιμοποιείται στο Edge SUV, εξασφαλίζοντας στους επιβάτες αθόρυβη οδηγική εμπειρία.

Το «σκυλόσπιτο» της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, προσώρας, βρίσκεται σε πρωτότυπο στάδιο, ενδεχόμενη έλευσή του, στην αγορά, ωστόσο, αναμένεται να προσφέρει ηρεμία τόσο στα σκυλάκια, όσο και στους ιδιοκτήτες τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...