Το πιο γρήγορο ιταλικό αυτοκίνητο δεν θα είναι μία Ferrari

Θα το κατασκευάσει ο Pininfarina και θα ονομάζεται Battista

  • -
  • -

Το μικρό όνομα του ιδρυτή του ιταλικού οίκου, Battista «Pinin» Farina, αποφάσισε να δώσει η Automobili Pininfarina στο ηλεκτρικό της hypercar. Το αυτοκίνητο που διαφημίζεται ως «το πιο ισχυρό και γρήγορο ιταλικό μοντέλο» θα λανσαριστεί το 2020, 90 χρόνια μετά την ίδρυση της Carrozzeria Pininfarina.

Η απόδοση του Battista θα ξεπερνά τους 1.900 ίππους και η ροπή τα 2.300 rpm, η οποία – όπως συμβαίνει με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα – θα είναι διαθέσιμη από την πρώτη στιγμή. Οι στόχοι της Automobili Pininfarina για το ηλεκτρικό hypercar είναι εξαιρετικά φιλόδοξοι: 0-100 km/h σε λιγότερο από 2 sec, τελική ταχύτητα άνω των 400 km/h και αυτονομία 480 km!

Μέχρι στιγμής έχουμε στη διάθεσή μας μόνο επίσημα σκίτσα του Pininfarina Battista, καθώς η πλήρης αποκάλυψή του θα γίνει τον Μάρτιο του 2019 στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.

Η συνολική παραγωγή του Battista θα περιοριστεί σε 150 αυτοκίνητα: 50 για την Ευρώπη, 50 για τις ΗΠΑ και 50 για την Μέση Ανατολή και την Ασία. Όσο για την τιμή του, αναμένεται να ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...