Φορτιστής που σου δίνει αυτονομία 100 km σε 3 λεπτά!

Λειτουργεί δίπλα σε αυτοκινητόδρομο της Γερμανίας και παρέχει δωρεάν φόρτιση

  • -
  • -

Η μικρή αυτονομία είναι ένα από τα σημαντικά εμπόδια στη διάδοση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί είτε με μπαταρίες μεγάλης χωρητικότητας (που όμως θα προσθέτουν κι άλλο βάρος στο όχημα) είτε με ταχυφορτιστές.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για φορτιστές που μπορούσαν να προσφέρουν φόρτιση στο 80% εντός 30 λεπτών. Αναλογία που επιτρέπει σε οδηγό και επιβάτες να κάνουν στάση για καφέ ή φαγητό πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Στη Γερμανία βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ερευνητικό project με τίτλο «FastCharge», με στόχο φόρτιση που θα πλησιάζει χρονικά το «γέμισμα» σε ένα συμβατικό πρατήριο υγρών καυσίμων.

Δίπλα στον αυτοκινητόδρομο Α8, ανάμεσα στο Ulm και το Augsburg, τοποθετήθηκε ο πρώτος πειραματικός σταθμός ταχείας φόρτισης 450 kW. Ο ταχυφορτιστής είναι συμβατός με όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που πληρούν τα στάνταρ Type 2 του συστήματος CCS (Combined Charging System). Μάλιστα η χρήση του ταχυφορτιστή είναι εντελώς δωρεάν.

Η

Porsche

επισκέφθηκε το σταθμό φόρτισης με ένα πειραματικό ηλεκτρικό όχημα, το οποίο βασίζεται μάλλον στην Mission E Cross Turismo. Με μπαταρίες χωρητικότητας 90 kWh, πέτυχε φόρτιση άνω των 400 kW και απέκτησε αυτονομία 100 km σε λιγότερο από 3 λεπτά!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...