H Lotus θέλει να ψάξεις για το πρώτο της αυτοκίνητο

Ψάξτε στα γκαράζ σας…

  • -
  • -

Η Lotus γιορτάζει τα 70 χρόνια της στον χώρο του αυτοκινήτου και έχει βάλει στόχο να βρει το πρώτο αυτοκίνητου που κατασκεύασε ο ιδρυτής της φίρμας. Το Lotus Mark 1 φτιάχτηκε από τα χέρια του Colin Chapman σε ένα γκαράζ του Λονδίνου, το οποίο άνηκε στους γονείς της –τότε- κοπέλας του, το 1948. Βασίστηκε σε ένα Austin Seven και το ενισχυμένο πλαίσιο σε συνδυασμό με τα ελαφριά μέρη του αμαξώματος κατάφερνε να σημειώνει επιτυχίες σε διάφορες αγωνιστικές εκδηλώσεις.

Μετά από λίγο, ο Chapman αποφάσισε να «λανσάρει» το Mark 2, χρησιμοποιώντας φυσικά την εμπειρία του που είχε αποκτήσει από το Mark 1. Το τελευταίο βρήκε τη θέση του… σε μια αγγελία του περιοδικού «Motor Sport». Τελικά το αυτοκίνητο αγοράστηκε τον Νοέμβριο του 1950 από κάποιον που έμενε στη βόρεια Αγγλία, ενώ από τότε χάθηκαν τα ίχνη του.

Ο Clive Chapman, Διευθυντής του τμήματος των κλασικών αυτοκινήτων Lotus και γιος του ιδρυτή, προσπαθεί να βρει το ξεχωριστό αυτοκίνητο. Μάλιστα, ζήτησε από τον κόσμο να κοιτάξει σε κάθε γκαράζ (εκεί που τους επιτρέπεται βέβαια) μήπως και βρεθεί κάπου το «Άγιο Δισκοπότηρο» της Lotus, όπως το χαρακτηρίζει ο Clive. Υπάρχει πιθανότητα να κατέληξε στην Ελλάδα;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...