Type 132: Το πρώτο teaser για το ηλεκτρικό SUV της Lotus είναι εδώ [Video]

Πότε θα λανσαριστεί το επαναστατικό μοντέλο της βρετανικής μάρκας;

  • -
  • -

Με την Lotus να έχει ήδη τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της με τις Emira και Evija, φαίνεται πως είναι η ιδανική περίοδος να κάνει και την κίνηση ματ. Φυσικά αυτή δεν είναι άλλη, από το λανσάρισμα του πρώτου της SUV. Το μοντέλο με την κωδική ονομασία Type 132 θα εντάσσεται στο E-segment αποτελώντας όχι μόνο το πρώτο του είδους του για την μάρκα, αλλά και ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο.

ΔΕΊΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η LOTUS EMIRA ΤΩΝ 400 ΙΠΠΩΝ;

Το μοντέλο του οποίου το πρώτο teaser video μόλις δημοσιεύτηκε πρόκειται να παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα μέσα στο 2022, με το μόνο ξεκάθαρο πλάνο να δείχνει την ενεργή γρίλια του εμπρός μέρους, η οποία θα έχει διπλή λειτουργία. Ένας λόγος ύπαρξης είναι φυσικά η ψύξη, αλλά και η βελτίωση της αεροδυναμικής της μάσκας. Πέρα όμως από αυτό, δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες ακόμη για το αυτοκίνητο εκτός του ότι πρόκειται να αποτελέσει τον πρώτο κρίκο από μία αλυσίδα παρουσιάσεων. Την Type 132 θα ακολουθήσει η Type 133, ένα τετράθυρο coupe του E-segment που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2023. Στην συνέχεια, το 2025 θα δούμε την Type 134, ένα SUV του D-segment, ενώ το 2026 θα έρθει το ηλεκτρικό sportscar Type 135.

Τα “premium lifestyle” μοντέλα, όπως τα ονομάζει η Lotus, θα βασίζονται στην Premium αρχιτεκτονική της εταιρείας που υποστηρίζει αυτοκίνητα από το C έως και το E-segment, με τα μεταξόνια να κυμαίνονται από 2.889mm έως 3.100mm. Οι μπαταρίες που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι μεταξύ 92 και 120 kWh, ενώ θα υπάρχει και τεχνολογία 800V για όσο το δυνατόν ταχύτερο χρόνο φόρτισης. Τέλος, σύμφωνα με το βρετανικό brand, μερικά από τα οχήματα που θα χρησιμοποιήσουν την συγκεκριμένη πλατφόρμα θα είναι ικανά να επιταχύνουν από στάση έως και τα πρώτα 100 km/h σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...