Burt Reynolds: Έζησε και οδήγησε στα άκρα (vid)

Αποχαιρετώντας έναν από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς του Hollywood

  • -
  • -

Αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες φιγούρες στον αμερικάνικο κινηματογράφο τη δεκαετία του ’70. Ο Burt Reynolds ήταν η εκδοχή του macho man στις ΗΠΑ, ενός άνδρα που γοητεύει τις γυναίκες και ξεγλιστρά από τον νόμο. Ίσως το πρώτο συνέβαινε λόγω του δεύτερου.

Γεννημένος το Φεβρουάριο του 1936 στο Lansing του Μίσιγκαν, ο Reynolds γνώρισε την επιτυχία με το θρίλερ Deliverance του 1972. Εκείνη τη χρονιά η Helen Gurley Brown, διευθύντρια του Cosmopolitan, πρότεινε στον Reynolds να φωτογραφηθεί γυμνός στο εξώφυλλο του γυναικείου περιοδικού. «Θα ήταν ένα γεγονός-σταθμός στη σεξουαλική επανάσταση και εκείνη μου είπε ότι εγώ ήμουν ο ιδανικός για να το πετύχω», ανέφερε ο Reynolds σε αυτοβιογραφία του. «Αργότερα έμαθα ότι η πρόταση είχε γίνει αρχικά στον Paul Newman, όμως εκείνος αρνήθηκε».

Οι κινηματογραφικές επιτυχίες συνεχίστηκαν για τον Reynolds, με ταινίες όπως το Smokey and the Bandit του 1977(όπου με την σύντροφό του έως το 1982 Sally Field οδηγούσαν την Pontiac Firebird Trans Am) και το Cannonball Run του 1981.

Κακές επιλογές σε ταινίες, κακές σχέσεις με τους παραγωγούς και τον Τύπο, ήταν μερικές από τις αιτίες που η καριέρα του είχε καθοδική πορεία τα επόμενα χρόνια. Η συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά Evening Shade (1990–1994) τον επανέφερε στο προσκήνιο. Μάλιστα ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Β΄Ανδρικού Ρόλου για την ταινία Boogie Nights του  1997.

Ο Reynolds ήταν λάτρης των αυτοκινήτων και της ταχύτητας, όντας μάλιστα ιδιοκτήτης ομάδας στο NASCAR. Άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομεία της Φλόριντα στις 6 Σεπτεμβρίου 2018.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...