Δοκιμές αυτόνομης οδήγησης από τη Fiat στην Ιταλία

Συμφωνία του δήμου του Τορίνο με την Fiat Chrysler Automobiles

  • -
  • -

Να καλύψει το χαμένο έδαφος σε σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες στο θέμα της αυτόνομης οδήγησης επιχειρεί η Ευρώπη. Για παράδειγμα, στην Ιταλία εγκρίθηκε ο πρώτος νόμος που καθορίζει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα μπορούν να πραγματοποιούνται δοκιμές αυτόνομων οχημάτων στο δημόσιο οδικό δίκτυο της χώρας. Οι δοκιμές θα πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένες διαδρομές, για τις οποίες θα δίνουν ειδική άδεια οι αρχές.

Η πόλη του Τορίνο, η οποία αποτελεί και έδρα της Fiat, υπέγραψε σύμφωνο αμοιβαίας κατανόησης με τον όμιλο Fiat Chrysler Automobiles (FCA), ώστε να καταστεί εφικτή η δοκιμή αυτόνομων οχημάτων επιπέδου 3 σε δημόσιους δρόμους. Πρόκειται για οχήματα που θα μπορούν να κινούνται χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, είναι όμως νομικά απαραίτητη η παρουσία οδηγού.

Μετά από τις δοκιμές που ήδη πραγματοποιεί ο Όμιλος FCA στο κέντρο δοκιμών της στο Balocco, αναμένεται σύντομα να ξεκινήσουν οι δοκιμές εξέλιξης και στους δρόμους της Ιταλίας. Ο ιταλοαμερικανικός όμιλος αποτελεί πρωτοπόρο στην εξέλιξη αυτόνομων οχημάτων, έχοντας ήδη έρθει σε συμφωνία με την εταιρεία Waymo στις ΗΠΑ για την προμήθεια 62.000 αυτοκινήτων με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης. Παράλληλα μοντέλα παραγωγής των Fiat και Alfa Romeo ήδη εξοπλίζονται με προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, όπως το ενεργό σύστημα ελέγχου ταχύτητας και το αυτόματο σύστημα υποβοήθησης πέδησης. Με τη συνεχή έρευνα νέων τεχνολογιών, η FCA στοχεύει στην εξέλιξη οχημάτων που ξεχωρίζουν για το υψηλό επίπεδο άνεσης και ασφάλειας που προσφέρουν, αλλά και για τη φιλικότητά τους προς το περιβάλλον.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...