Πρώτη ευρωπαϊκή χώρα σε μερίδιο των σουπερμίνι η Ελλάδα

Πώς η οικονομική κρίση έστρεψε τους Έλληνες στα μικρά αυτοκίνητα

  • -
  • -

Την ώρα που η κύρια τάση στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο είναι τα SUV κάθε μεγέθους, στην Ελλάδα υπάρχει μία κατηγορία που ανθίσταται σθεναρά στην επέλαση των οχημάτων ελεύθερου χρόνου. Πρόκειται για τα σουπερμίνι (ή B segment όπως αναφέρονται διεθνώς), αυτοκίνητα πόλης που τα τελευταία χρόνια έχουν μεγαλώσει σε εξωτερικές διαστάσεις (αγγίζουν τα 4 μέτρα πλέον), διαθέτουν αξιοπρεπείς χώρους για 4 άτομα και είναι συνήθως καλά εξοπλισμένα.

Μέσα στην κρίση από το 2010 και μετά, το ελληνικό καταναλωτικό κοινό στράφηκε από τα μικρομεσαία οικογενειακά (C segment) στα σουπερμίνι, αποκλειστικά για οικονομικούς λόγους. Έγιναν δηλαδή υποχωρήσεις στους τομείς των χώρων, της ενεργητικής/παθητικής ασφάλειας και του εξοπλισμού, προκειμένου να είναι εφικτή η απόκτηση ενός νέου αυτοκινήτου.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ 16 SUV DIESEL ΣΤΑ 1.600 CC

Τα στοιχεία από τις 27 ευρωπαϊκές χώρες που ανακοίνωσε η εταιρεία ανάλυσης της αγοράς JATO Dynamics για το πρώτο τρίμηνο του 2018, δείχνουν ότι 1 στα 3 νέα αυτοκίνητα (33,5%) είναι SUV! Αντίθετα, στην Ελλάδα (σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΑΑ) το 37,24% των νέων αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν την ίδια περίοδο είναι σουπερμίνι! Πρόκειται για το μεγαλύτερο μερίδιο ανάμεσα στις 27 χώρες, γεγονός που δείχνει ότι η συγκεκριμένη κατηγορία παραμένει ισχυρή στη χώρα μας.


Η διείσδυση των SUV στην ελληνική αγορά δεν μπορεί να διακοπεί, θα εξακολουθήσει πάντως να γίνεται με μικρότερο ρυθμό απ’ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...