Video: Πώς τα πήγε το νέο ηλεκτρικό Nissan στις δοκιμές του Euro NCAP;

Το νέο Leaf τέθηκε αντιμέτωπο με τα νέο, ακόμη πιο αυστηρό, πρωτόκολλο δοκιμών

  • -
  • -

Είναι το πρώτο σε πωλήσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο. Το Leaf πρωτοκυκλοφόρησε στην Ιαπωνία το Δεκέμβριο του 2010 και την επόμενη χρονιά ήρθε και στην Ευρώπη. Έκτοτε η Nissan έχει πουλήσει περισσότερα από 320.000 Leaf παγκοσμίως, με τη δεύτερη γενιά του μοντέλου να έχει ακόμη μεγαλύτερη απήχηση από το κοινό.

Πίσω στο 2011, το Leaf έγινε το πρώτο 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο που εξασφάλισε 5 αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP. Φέτος, τα κριτήρια του οργανισμού είναι ακόμη πιο αυστηρά, κυρίως στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας. Πώς τα πήγε λοιπόν το νέο Leaf;

Για πρώτη φορά δοκιμάστηκε ένα αυτοκίνητο και στην προστασία των ποδηλατών (πέρα από αυτή των πεζών). Δημιουργήθηκε μία νέα κατηγορία, αυτή των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου (Vulnerable Road Users). Το Nissan Leaf απέδωσε άκρως ικανοποιητικά σε αυτή την κατηγορία, με ποσοστό 71%. Σε συνδυασμό με το 93% στην προστασία ενήλικων επιβατών, το 86% στην προστασία παιδιών και το 71% στα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης οδηγού, το νέο Leaf εξασφάλισε τα 5 αστέρια από τον Euro NCAP.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ NISSAN LEAF

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...