Το «παιχνίδι» πέντε εφήβων κατέληξε σε τραγωδία

Πετούσαν πέτρες στα διερχόμενα αυτοκίνητα όταν μία από αυτές τραυμάτισε θανάσιμα έναν επιβάτη

  • -
  • -

Για ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού κατηγορούνται πέντε έφηβοι στις Ηνωμένες Πολιτείες, ηλικίας από 15 έως 17 ετών. Οι πέντε νέοι πετούσαν πέτρες σε διερχόμενα οχήματα, σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη Flint του Μίσιγκαν. Μία πέτρα, βάρους περίπου 3 κιλών, έσπασε το παρμπρίζ ενός βαν και χτύπησε στο πρόσωπο έναν 32χρονο άνδρα, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού.  

Ο οδηγός του βαν κατέθεσε στην αστυνομία ότι προσπέρασε άλλα τέσσερα οχήματα – τα οποία είχαν ακινητοποιηθεί στην άκρη του δρόμου από τη ρίψη των πετρών – πριν σταματήσει για να βοηθήσει το φίλο του. Από την έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι οι πέντε έφηβοι, οι οποίοι θα δικαστούν ως ενήλικοι, είχαν ρίξει συνολικά στον αυτοκινητόδρομο ένα ελαστικό και περίπου 20 πέτρες.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΟΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΠΕΤΟΥΝ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ

«Δεν είναι φάρσα, είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση», δήλωσε ο τοπικός σερίφης. «Κανείς δεν γελάει. Θέλω να πω στα νεαρά άτομα, ότι αν κάνουν μία λάθος επιλογή μπορεί να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους στη φυλακή. Στο τέλος της ημέρας κανείς δεν βγήκε κερδισμένος. Οι πέντε νέοι θα δικαστούν για ανθρωποκτονία, τέσσερα παιδιά έχασαν τον πατέρα τους και αρκετές οικογένειες θρηνούν».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...