Τα κορίτσια του James Bond πίσω από το τιμόνι

Αν βρεθείτε στο Λονδίνο περάστε μία βόλτα από το μουσείο Κινηματογράφου

  • -
  • -

Μπορεί ο πράκτορας 007 να οδηγεί συνήθως Aston Martin, όμως υπάρχουν και άλλα αυτοκίνητα που είχαν έστω ρόλο κομπάρσου στις ταινίες του. Από... ταπεινά αυτοκίνητα πόλης μέχρι θηριώδη 4x4. Στο Μουσείο Κινηματογράφου του Λονδίνου φιλοξενείται μόνιμη έκθεση οχημάτων που εμφανίστηκαν κατά καιρούς στις ταινίες του James Bond.

Η έκθεση εμπλουτίστηκε πρόσφατα με τρία αυτοκίνητα που οδήγησαν τα... κορίτσια του πράκτορα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Πρόκειται για το Land Rover Defender Double Cab της Eve (κατά κόσμον Naomie Harris) στο «Skyfall», το Ford Ka της Camille (Olga Kurylenko) στο «Quantum of Solace» και το Ford Thunderbird της Jinx (Halle Berry) στο «Die Another Day». Η πρώτη γυναίκα ηθοποιός που οδήγησε αυτοκίνητο σε ταινία του James Bond ήταν η Tania Mallet. Κάθισε πίσω από το τιμόνι μίας Mustang προπαραγωγής στο «Goldfinger», το 1964.

Η μόνιμη έκθεση «Bond in Motion» περιλαμβάνει πάνω από 100 διαφορετικά εκθέματα, όπως η Aston Martin DB5 από το «Golden Eye», η Lotus Esprit S1 από την ταινία «Ο κατάσκοπος που με αγάπησε» και η Rolls-Royce Phantom III από το «Goldfinger».

Το μουσείο Κινηματογράφου του Λονδίνου βρίσκεται στη διεύθυνση 45 Wellington Street, Covent Garden και λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...