Τα νέα διόδια στην Αθηνών - Πατρών

Με την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού τίθενται σε λειτουργία όλοι οι σταθμοί

  • - views
  • - comments
Τα νέα διόδια στην Αθηνών - Πατρών
TOP STORIES
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Την τελική μορφή των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο που ενώνει την Αθήνα με την Πάτρα ανακοίνωσε η εταιρεία λειτουργίας. Συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 13 προς την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 θα λειτουργούν δύο νέοι σταθμοί, ο μετωπικός του Ρίου στην κατεύθυνση προς Πάτρα (έως τώρα λειτουργούσε μόνο προς Αθήνα) και ο νέος μετωπικός στον Ελαιώνα Αιγιάλειας (πρόκειται για τον μοναδικό νέο μετωπικό σταθμό του αυτοκινητόδρομου).

Στον πρώτο η χρέωση για τα ΙΧ θα είναι 2,10 ευρώ και στο δεύτερο 3,20 ευρώ (αντίστοιχες τιμές για τις μοτοσικλέτες 1,40 και 2,20 ευρώ). Μετά την πλήρη ολοκλήρωση του κόμβου Ρίου οι τιμές των διοδίων θα διαμορφωθούν στα 2,20 ευρώ για τα ΙΧ και στο 1,50 για τις μοτοσικλέτες. Όσον αφορά τις χρεώσεις των Μετωπικών Σταθμών Ελευσίνας, Ισθμού και Κιάτου δεν υπάρχουν αλλαγές.


H συνολική χρέωση για τα επιβατικά αυτοκίνητα στο σύνολο των 201,5 χλμ. το αυτοκινητόδρομου είναι 11,50 € και θα ισχύει για όλη τη διάρκεια της παραχώρησης με ετήσια αναπροσαρμογή μόνο λόγω πληθωρισμού.

Παράλληλα, τίθενται σε λειτουργία τέσσερις νέοι πλευρικοί σταθμοί διοδίων: Δερβένι, Ακράτα, Καλάβρυτα, Δρέπανο. Όλοι οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων λειτουργούν με μηχανήματα Αυτόματης Πληρωμής ή με Χρήση Πομποδέκτη.


Όσοι κινούνται συχνά στην Ολυμπία Οδό μπορούν να εκμεταλλευτούν τις εκπτώσεις του προγράμματος VALUE (κλιμακωτά από 15% έως και 60% σε οχήματα κατηγορίας 1 και 2, με χρήση πομποδέκτη OΛΥΜΠΙΑ PASS  ή Μοτοκάρτας Ολυμπίας Οδού) ανάλογα με τη συχνότητα διέλευσης σε κάθε μετωπικό ή πλευρικό σταθμό. Παράλληλα, η Ολυμπία Οδός επεξεργάστηκε εμπορικές πολιτικές για τους τοπικούς χρήστες της.

Όλα τα εκπτωτικά προγράμματα προσφέρονται με την απόκτηση του ΟΛΥΜΠΙΑ PASS και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στην Εξυπηρέτηση Πελατών στο τηλέφωνο 22960-95555, καθώς και στα παρακάτω Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών:

- Σταθμός διοδίων Ελευσίνας, στην κατεύθυνση προς Πάτρα

- Σταθμός διοδίων Ισθμού, στην κατεύθυνση προς Αθήνα

- Σταθμός διοδίων Κιάτου, στην κατεύθυνση προς Πάτρα

- Σταθμός διοδίων Ρίου, στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

links
 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ