Επίσημο: Τι μέση κατανάλωση έχει η Bugatti Chiron;

Πόσα λέτε να καίει το υπεραυτοκίνητο των 1.500 ίππων;

  • -
  • -

Η Bugatti Chiron είναι το τελευταίο δημιούργημα της γαλλικής μάρκας και μετράει 1.500 ίππους κάτω από το καπό του. Το τελευταίο χαρακτηριστικό που ελέγχει ένας (μελλοντικός) ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου αξίας 2,4 εκατ. ευρώ είναι η… κατανάλωση! Παρόλ’ αυτά, η εταιρεία ανακοίνωσε τη μέση κατανάλωση της Chiron, η οποία είναι –σύμφωνα με τις προδιαγραφές EPA (Αμερική)- 21,4 lt/100 km. Όχι και άσχημα, μιας και σε σχέση με τη Veyron είναι πιο οικονομική. Συγκεκριμένα, ο προκάτοχος της Chiron καίει 23,5 lt/100 km, παρά το ότι χρησιμοποιούν το ίδιο μηχανολογικό σύνολο (τετραπλό τούρμπο 8λιτρο W16).

Δες ΕΔΩ----> Bugatti Chiron επιτάχυνση 0-320 km/h (video)

Στην εθνική οδό όμως τα πράγματα αλλάζουν. Η Chiron καταναλώνει 16,8 lt/100 km, ενώ η Veyron ανακοίνωνε 15,7 lt/100 km. Μέσα στην πόλη το νέο hypercar καίει 26,1 lt/100 km και η απερχόμενη γενιά 29,4 lt/100 km.

Δείτε την τελική ταχύτητα της Bugatti Chiron

Οι παραπάνω τιμές έχουν καταγραφεί σε απόλυτα ιδανικές συνθήκες, κάτι που είναι σχεδόν απίθανο να συναντήσουμε στον «πραγματικό» κόσμο. Έτσι, όπως αντιλαμβάνεστε τα νούμερα που ανακοινώνει η εταιρεία θα είναι… αρκετά πιο υψηλά στον δρόμο.  


 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...