Bugatti Chiron με 1.500 ίππους!

Η αποκάλυψη του πιο εξωτικού αυτοκινήτου έγινε στη Γενεύη

  • -
  • -

Η Bugatti παρουσίασε στη Γενεύης το τελευταίο της δημιούργημα με το όνομα Chiron. Με αυτήν ξεπερνά τον εαυτό της, αφού είναι ακόμα πιο ισχυρή και φυσικά πιο γρήγορη από την προκάτοχό της, κυνηγώντας νέα ρεκόρ και στοχεύοντας σε αυτούς που θέλουν, απλώς το κορυφαίο.

Με νέα αισθητική, λιγότερο στρογγυλεμένη και πιο αιχμηρή, τόσο στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου, όσο και στο πίσω. Η χαρακτηριστική εισαγωγή αέρα παραμένει και στη Chiron, με τα φώτα τώρα να είναι τέσσερα σε κάθε πλευρά, τοποθετημένα πιο μέσα από τη μετόπη του αυτοκινήτου.

Η χυτή οροφή τελειώνει σε ένα πιο επίπεδο πίσω μέρος, με πτυσσόμενη αεροτομή. Τα πίσω φωτιστικά σώματα είναι μονοκόμματα, με τις εξατμίσεις να δένουν με το diffuser προσθέτοντας πόντους στο δυναμισμό της Chiron. Οι πλαϊνές εισαγωγές αέρα δεν αποτελούν διακοσμητικό στοιχείο, αλλά φροντίζουν για την σωστή ψύξη του θηριώδη κινητήρα.

Εκεί πίσω, κάτω από το καπό υπάρχει ένα W16 κινητήρας, 8,0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει με τη βοήθεια τεσσάρων τούρμπο 1.500 ίππους και 1.600 Nm ροπής! Δύναμη ικανή να εκτοξεύσει τη Chiron από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε μόλις 2,5 sec και συνεχίζοντας να της χαρίσει τελική ταχύτητα που φτάνει τα 420 km/h!

Για την κατασκευή του αυτοκινήτου έχουν χρησιμοποιηθεί ανθρακονήματα και σύμφωνα με την Bugatti, για πρώτη φορά και στο πίσω μέρος του. Όσον αφορά τις ρυθμίσεις διαθέτει πέντε επιλογές για κάθε περίπτωση. Στο σύστημα πέδησης συναντάμε 8πίστονες δαγκάνες εμπρός και 6πίστονες πίσω, με τους τροχούς να είναι 20 ιντσών εμπρός και 21 πίσω.

Εντυπωσιακό, με σπορ πινελιές, αλλά και κορυφαία ποιότητα και πολυτέλεια είναι το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Η Bugatti Chiron θα κατασκευαστεί σε μόλις 500 μονάδες, με το ένα τρίτο αυτών να τις περιμένουν ήδη οι νέοι ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι έχουν καταθέσει στο λογαριασμό της Bugatti 2,6 εκατομμύρια δολάρια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...