Bugatti Chiron επιτάχυνση 0-320 km/h (video)

Δείτε πως επιταχύνει το αριστούργημα των 1.500 ίππων από στάση μέχρι τα 320 km/h σε μόλις 16 sec

  • -
  • -

Η Bugatti Chiron είναι ένα εκρηκτικών επιδόσεων αυτοκίνητο με απόδοση 1.500 ίππων και 1.600 Nm ροπής τα οποία είναι διαθέσιμα από τις 2.000 rpm. Ο κινητήρας που χρησιμοποιεί είναι ένα θηριώδης W16 8,0 λίτρων με τέσσερα τούρμπο που στέλνει μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς.

Ο κατασκευαστής ανακοινώνει 2,5 sec για τα πρώτα 100 km/h από στάση, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται λόγω ελαστικών στα 420 km/h. Στην πράξη η μέγιστη ταχύτητα δεν είναι ακόμα γνωστή αφού είναι μεγαλύτερη των 420 km/h, αλλά δεν υπάρχουν τα ελαστικά να αντέξουν σε αυτές τις ταχύτητες, κάτι που όμως μέσα στον επόμενο χρόνο θα έχει βρει απάντηση.

Το Drivetribe λοιπόν έβαλε τη νέα Bugatti στο χέρι και επιχείρησε να εξερευνήσει τις δυνατότητές της όσον αφορά τις επιδόσεις. Στο μικρής διάρκειας βίντεο βλέπουμε μέσα από το ταχύμετρο της Chiron την επιτάχυνση από στάση, με το αυτοκίνητο να δείχνει ότι πασχίζει να βρει πρόσφυση στην αρχή.

Όπως οι δοκιμαστές τόνισαν, η Bugatti Chiron είναι πιο γρήγορη από αυτό που βλέπουμε, αφού τα νούμερα αυτά είναι κατευθείαν από το ταχύμετρο και όχι από τα όργανα μετρήσεων. Επίσης, η επιφάνεια που μετρήθηκε δεν ήταν ιδανική, κάτι που έκανε το αυτοκίνητο να σπινάρει έντονα. Σε κάθε περίπτωση τα νούμερα είναι άκρως εντυπωσιακά, με τη Bugatti Chiron να επιταχύνει σε 16,1 sec μέχρι τα 320 km/h και να συνεχίζει με χαρακτηριστική ευκολία μέχρι τα 350 km/h.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...