Μην αφήνετε τα ζώα μέσα στο αυτοκίνητο!

Ο κίνδυνος θερμοπληξίας ειδικά αυτούς τους μήνες του καλοκαιριού καραδοκεί με τραγικές συνέπειες

  • -
  • -

Η PETA (Άνθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων) κάνει έκκληση προς όλους τους ιδιοκτήτες ζώων να μην αφήνουν ποτέ τους σκύλους τους στο αυτοκίνητο. Αυτό είναι το σημαντικό μήνυμα που πρέπει να κρατήσουμε αυτούσιο ειδικά αυτούς τους καλοκαιρινούς μήνες που αναμένεται η θερμοκρασία να ξεπεράσει τους 35 βαθμούς.

Σύμφωνα με έρευνες, κάθε χρόνο αρκετοί σκύλοι βρίσκουν φρικτό θάνατο μέσα στο αυτοκίνητο καθώς οι ιδιοκτήτες τους τα αφήνουν μέσα κλειδωμένα και κάτω από τον καυτό ήλιο. Ενδεχομένως πολλοί από αυτούς να υποτιμούν την επίδραση της ζέστης στους σκύλους.

«Το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν στο αυτοκίνητο πολύ γρήγορα σε επίπεδο φούρνου», λέει η κτηνίατρος και εισηγήτρια για Συγκατοίκους Ζώα στην PETA, Dorte Rohl. Ακόμα και η στάθμευση κάτω από σκιά ή ένα ελαφρώς ανοιχτό παράθυρο δεν αποτελεί λύση. Δε θα πρέπει ποτέ να αφήνουμε τους σκύλους χωρίς επίβλεψη στο αυτοκίνητο. Καλούμε όλους τους πολίτες να επεμβαίνουν όποτε αντικρίζουν τέτοιες περιπτώσεις. Αν ο ιδιοκτήτης δεν είναι εκεί, θα πρέπει να κληθεί αμέσως η αστυνομία».

Ενδεικτικά, όταν ένα αυτοκίνητο μείνει κάτω από τον ήλιο σε λίγα μόλις λεπτά μπορεί να ανεβάσει θερμοκρασία πάνω από 70 βαθμούς Κελσίου δημιουργώντας συνθήκες ανυπόφορες για τους σκύλους. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμα και αν το ζώο βγει έγκαιρα από το αυτοκίνητο θα πρέπει να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και ακολούθως να εξεταστεί από κτηνίατρο. Δείτε σε ένα συγκλονιστικό βίντεο με πρωταγωνίστρια την παρουσιάστρια Lina van de Mars, πώς περνούν οι σκύλοι στο αυτοκίνητο μέσα στον καύσωνα του καλοκαιριού.

[Video: PETA Deutschland e.V.]

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...