Πόσο ασφαλής είναι η μεταφορά ενός σκύλου με το αυτοκίνητο; (vid)

Πώς βοήθησε ο τετράποδος φίλος ενός μηχανικού της Ford στην παροχή υψηλότερης ασφάλειας;

  • -
  • -

Κατά κοινή ομολογία, ο σκύλος αποτελεί τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου, με πολλούς να απολαμβάνουν τη συντροφιά του, ακόμα και όταν χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους. Βέβαια, κάποιοι εξ αυτών δεν μεριμνούν για την ασφάλειά του και τον αφήνουν να κινείται ελεύθερος στο εσωτερικό του οχήματος.

Όπως καταδεικνύει μια έρευνα της Ford, στην οποία συμμετείχαν 5.000 ιδιοκτήτες σκύλων, σχεδόν 1 στους 3 (32%) δεν ασφαλίζει τους τετράποδους φίλους μας στο αυτοκίνητο, παρά την αυστηρή νομοθεσία πολλών χωρών. Επιπροσθέτως, από αυτούς, 1 στους 4 επισήμανε πως η αμέλεια ασφάλισης του σκύλου οδήγησε στην εκσφενδόνιση του τελευταίου από το παράθυρο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του σκύλου, ή ακόμα και τον θάνατό του.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με σημείο αναφοράς το νέο Focus wagon, και αποτέλεσε… προσωπική υπόθεση για τον μηχανικό της Ford, Rene Berns. Όντας και ο ίδιος ιδιοκτήτης σκύλου, εμπνεύστηκε από τον τριών ετών Αυστραλιανό Ποιμενικό του, τον Εmil, έτσι ώστε να σχεδιάσει το εσωτερικό του Wagon. Στόχος του η παροχή ύψιστης ασφάλειας στους σκύλους, αλλά και η αποφυγή του τραυματισμού των επιβατών των παρακείμενων οχημάτων.

Πώς βοήθησε ο γλυκύτατος Emil; Το τρίχρονο σκυλάκι επιστρατεύτηκε προκειμένου να εξεταστεί αν το μεγαλύτερο κλουβί χωράει στο χώρο αποσκευών του Focus Wagon. Χάρη στη βοήθεια, λοιπόν, του Emil, διαπιστώθηκε πως το μοντέλο μπορεί να μεταφέρει άνετα ακόμα και έναν σκύλο της ράτσας με το μεγαλύτερο ύψος στον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ο Rene επιστράτευσε τον Emil προκειμένου να εξασφαλίζει ότι το μεγαλύτερο κλουβί για σκύλους χωράει στο χώρο αποσκευών του Focus wagon. Το αποτέλεσμα ήταν, το συγκεκριμένο μοντέλο να μπορεί να μεταφέρει άνετα ακόμη και ένα Ιρλανδικό Wolfhound, τη ράτσα με το μεγαλύτερο ύψος στον κόσμο.

Το νέο Focus wagon είναι διαθέσιμο στην Ευρωπαϊκή αγορά σε μία ολοκληρωμένη γκάμα που περιλαμβάνει τα κομψά Focus Trend και Titanium, το σπορ Focus ST-Line, το πολυτελές Focus Vignale, και το crossover Focus Active που είναι εμπνευσμένο από τα οχήματα της SUV κατηγορίας.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...