Νέα οχήματα χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα

Εξήντα μικρά οχήματα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους των Τρικάλων

  • -
  • -

Μετά την επιτυχία που σημείωσε το πιλοτικό πρόγραμμα του λεωφορείου χωρίς οδηγό, στην πόλη των Τρικάλων, ετοιμάζεται διεύρυνση του «στόλου» με την προσθήκη 60 μικρότερων 4θέσιων οχημάτων παρόμοιας φιλοσοφίας.

Η ανακοίνωση ήρθε από τον υπεύθυνο καθηγητή του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας Αντριάνο Αλεσαντρίνι, κατά τη διάρκεια της απολογιστικής εκδήλωσης για το πρόγραμμα CityMobil2. Τα εξήντα οχήματα θα μεταφερθούν στα Τρίκαλα στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, του CityMobil3.

Η φιλοσοφία των οχημάτων αυτών είναι να καλύπτουν το λεγόμενο «last mile», δηλαδή τη διαδρομή από το σημείο εκκίνησης ενός επιβάτη μέχρι το Μέσο Μαζικής Μεταφοράς που τον εξυπηρετεί ή από την αποβίβασή του από αυτό έως το σημείο προορισμού του.

Ο επιβάτης θα μπορεί να καλεί από το κινητό του τηλέφωνο ένα τέτοιο όχημα και να το μοιράζεται με άλλους, ενώ πιθανότατα η υπηρεσία θα παρέχεται με χρέωση. Τις επόμενες ημέρες οι υπεύθυνοι του δήμου θα μεταβούν στις Βρυξέλλες προκειμένου να κάνουν την πρώτη συνάντηση για το πρόγραμμα μαζί με άλλους πιθανούς υποψηφίους.

Έως τις 17 Απριλίου θα πρέπει να έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η σχετική πρόταση ενώ τον Ιούλιο αναμένεται η αξιολόγησή της ώστε να υπάρχει η δυνατότητα το πρόγραμμα να ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Το πρόγραμμα εντάσσεται στο HORIZON 2020, το νέο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης με θέμα τον συνδυασμό της αυτοκίνησης και του IoT (Internet of Things).

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ (ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ)

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...