Ένα αυτόνομο Hyundai Ioniq 5 πήρε… δίπλωμα οδήγησης! [video]

Το Hyundai Ioniq 5 σε μια αυτόνομη version του χωρίς οδηγό, ακολούθησε την τυπική διαδικασία απόκτησης διπλώματος ικανότητας οδήγησης και αρίστευσε.

  • -
  • -

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα βρίσκονται ακόμη σε διαδικασία εξέλιξης. Στο εξωτερικό γίνονται πολλές δοκιμές, ενώ σε κάποια συγκεκριμένα μέρη του πλανήτη, τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό κυκλοφορούν κανονικά στους δρόμους, προκειμένου να συλλέξουν δεδομένα σε πραγματικές συνθήκες. Πολλές φορές οι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντί τους και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά σε απρόοπτες συνθήκες, όπως θα έκανε ένας άνθρωπος πίσω από το τιμόνι. Το επίτευγμα του συγκεκριμένου Hyundai Ioniq 5 όμως, θα πρέπει να τους βάλει σε σκέψεις!

«Έδωσε» εξετάσεις και πήρε δίπλωμα!

Στο Las Vegas των ΗΠΑ, το μοντέλο της κορεάτικης εταιρείας υποβλήθηκε σε κανονικό τεστ υποψήφιων οδηγών για να δουν αν η τεχνολογία ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις δοκιμασίες που υποβάλλονται οι άνθρωποι, πριν πάρουν το δίπλωμα. Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό! Η Kandice Jones, που βρίσκεται σε ρόλο εξετάστριας για πάνω από 25 χρόνια, έδωσε το πράσινο φως στο αυτόνομο αυτοκίνητο, καθώς αρίστευσε στη διαδικασία. Μάλιστα δημιουργήθηκε και ένα video από τη Hyundai, στο οποίο αναφέρεται ότι το 73% των Αμερικανών, δεν εμπιστεύονται τα αυτόνομα αυτοκίνητα.

Δείτε ακόμη: Η video-δοκιμή μας για το Hyundai Ioniq 5 AWD 325 PS

Το σημαντικό κοινωνικό μήνυμα

Στο video που έφτιαξε η Hyundai, πρωταγωνίστρια είναι η Pearl Outlaw και η μητέρα της. Η πρώτη, εξηγεί την ιστορία της, αφού διαθέτει εξαιρετικά περιορισμένο επίπεδο όρασης και έτσι, δεν μπορεί να δώσει εξετάσεις προκειμένου να πάρει το δίπλωμα οδήγησης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, πρέπει να «εντάσσεται» στο πρόγραμμα κάποιου άλλου ανθρώπου για να μετακινηθεί, καθώς δεν μπορεί να το πράξει μόνη της. Επίσης, η χρήση taxi είναι ακριβή και οι συγκοινωνίες, δεν την εξυπηρετούν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η Hyundai, περίπου 5 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ δεν μπορούν να οδηγήσουν εξαιτίας κάποιας αναπηρίας. Για πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους, η ανάπτυξη των αυτόνομων οχημάτων ίσως είναι σωτήρια!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...