Το… φανταστικό Audi RS Q2

Αυτό είναι το γρήγορο RS Q2, όπως το φαντάστηκαν και σχεδίασαν ανεξάρτητοι… καλλιτέχνες

  • -
  • -

Η Audi έκανε την ευχάριστη έκπληξη στη Γενεύη παρουσιάζοντας το νέο μικρό της crossover με τα διακριτικά Q2 (δείτε εδώ). Με το μοντέλο να βρίσκεται ακόμα στον εκθεσιακό χώρο της Audi, η φαντασία κάποιων ανεξάρτητων σχεδιαστών, όπως των Tobias Büttner, X-Tomi Design, και Hans, από όπου προέρχονται τα σχέδια, ταξιδεύει γρήγορα, με ταχύτητα… RS.

Γιατί μπορεί ο 1.000άρης TSI, που είναι ο βασικός κινητήρας να εντυπωσιάζει με την μικρή του χωρητικότητα για τα πρότυπα της κατηγορίας, αλλά αυτό που όλοι περιμένουν είναι η γρήγορη εκδοχή του RS Q2. Αυτή, πιθανότατα να φορά τον 4κύλινδρο 2λιτρο TFSI κινητήρα βενζίνης, με απόδοση περίπου 300 ίππων. Σε συνέχεια των υποθέσεων εργασίας, ίσως να ακολουθήσει ή να κυκλοφορήσει παράλληλα μια έκδοση SQ2 με επίσης 2λιτρο κινητήρα, αλλά diesel με 240 ίππους και 500 Nm ροπής!

Από την άλλη, αυτή η έκδοση δεν είναι απαραίτητο να έχει κινητήρα diesel, ακολουθώντας το παράδειγμα του SQ5, που εφοδιάζεται με τον 3λιτρο V6 TFSI βενζίνης. Σε κάθε περίπτωση και αν τα σενάρια επαληθευθούν, δεν θα πρέπει να περιμένουμε μια από αυτές τις εκδόσεις ή και τις δυο στην καλύτερη, πριν το τέλος του 2017.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...