Barber Museum: Απλά το μεγαλύτερο

Είναι το μεγαλύτερο μουσείο μοτοσυκλέτας στον κόσμο, τελεία και παύλα! Τα έχει όλα!

  • -
  • -

Όταν ο «δεν ξέρω τι έχω» (πολυδισεκατομμυριούχος και βάλε) George Barber από το Birmingham της Alabama,ο οποίος είναι από τους μεγαλύτερους αγελαδοτρόφους και παραγωγός γάλακτος στον κόσμο, αποφάσισε να στήσει ένα μουσείο μοτοσυκλέτας, υπολόγισε τα πάντα, εκτός από ένα: Το πότε και που θα σταματούσε! Και δεν σταμάτησε να συλλέγει μοτοσυκλέτες.

Άρχισε το 1989 και φυσικά πολύ γρήγορα αναγκάστηκε να κατασκευάσει ένα αποκλειστικό μουσείο για τη συλλογή του. Σε έκταση σχεδόν 8.000 στρεμμάτων κατασκεύασε πίστα μήκους 2,8 μιλίων, για να παίρνουν τον αέρα τους οι μοτοσυκλέτες και η οποία βέβαια ενοικιάζεται από εργοστάσια όπως η Porsche και η Mercedes-Benz για δοκιμές, ενώ στο άκρο της πίστας λειτουργεί το εντυπωσιακότατο κτήριο του μουσείου, του οποίου η πρώτη αίθουσα είναι όλα τα λεφτά. Αποτελείται από ένα τεράστιο πύργο, με τις μοτοσυκλέτες να αιωρούνται από μεταλλικούς περιστρεφόμενους δίσκους και πραγματικά είναι κάτι το μοναδικό!

Η συλλογή περιλαμβάνει περισσότερους από 200 κατασκευαστές από 20 χώρες, αλλά κανείς πραγματικά δεν ξέρει, ή δεν λέει πόσες είναι οι μοτοσυκλέτες και τα αυτοκίνητα που στεγάζει το μουσείο και κρύβονται στις αποθήκες. Πρέπει να είναι χιλιάδες!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...