VIDEO: Τρία κινητά… ακίνητα

Φορτηγό, ιστιοφόρο και αεροπλάνο, μετατράπηκαν σε ακίνητα για να στεγάσουν τους ιδιοκτήτες τους

  • -
  • -

Από ανάγκη ή από ευχαρίστηση, μερικοί άνθρωποι εγκαταλείπουν τη ζεστασιά ενός συμβατικού σπιτιού, για να εγκατασταθούν σε πιο αντισυμβατικές… στέγες. Δείτε τρεις διαφορετικές ιστορίες, ανθρώπων που μένουν, σε φορτηγό, σε ιστιοφόρο και σε ένα αεροπλάνο.

 

Ακριβά τα ενοίκια στο San Francisco

Κοινός παρονομαστής στις ιστορίες των δυο ανθρώπων που ζούνε σε ένα φορτηγό και ένα ιστιοφόρο είναι το μέρος. Ζούνε στο San Francisco, όπου τα ενοίκια είναι απλησίαστα, ακόμα και για έναν μηχανικό της Google. Στην αρχή της καριέρας του, μόλις στα 23 του χρόνια, ο νεαρός αυτός βρέθηκε να ζει σε ένα φορτηγό, γιατί με αυτόν τον τρόπο έκανε εξοικονόμηση κατά 90% σε σχέση με τη διαμονή σε ένα  διαμέρισμα.Αγόρασε ένα φορτηγό, σχετικά μεγάλο, για 10.000 δολάρια και έτσι γλιτώνει αρκετά χρήματα, τα οποία χρησιμοποιεί σε επενδύσεις, αλλά και για να γνωρίσει τις ομορφιές του San Francisco. Τετράγωνο μυαλό ο μηχανικός, αλλά και ίσως λίγο τσιγκούνης, αφού δεν το ενοχλεί το γεγονός ότι για να κάνει μπάνιο χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις της Google.

 

Κουνιστό σπίτι

Θέμα σε αμερικάνικη εφημερίδα έγινε ακόμα μια νεαρή 23 επίσης ετών, η οποία μετακόμισε επίσης στο San Francisco για μια δουλειά και μια νέα ζωή. Η αναζήτηση για διαμέρισμα την έφερε αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα, όταν διαπίστωσε ότι θα χρειαστεί περίπου 3.500 δολάρια. Η θέση της σε μια μεγάλη διαφημιστική, αν και θεωρητικά καλή, δεν της παρέχει τη δυνατότητα να νοικιάσει κάποιο διαμέρισμα και έτσι επέλεξε τον άλλο δρόμο. Να μείνει σε ιστιοφόρο. Η ιδέα της άρεσε, αφού έχει ταξιδέψει πολλές φορές για αναψυχή. Η τιμή του ιστιοφόρου ήταν 9.600 δολάρια, ενώ για τα έξοδα που αφορούν, ηλεκτρικό, νερό και τέλη… στάθμευσης στη μαρίνα χρειάζεται περίπου 350 δολάρια. Όταν τα πράγματα θα πάνε καλύτερα οικονομικά σκέφτεται ότι μπορεί να το πουλήσει στην ίδια σχεδόν τιμή και να μείνει σε ένα κανονικό σπίτι.

 

Το όνειρο πραγματικότητα

Ένας μηχανικός έκανε το όνειρό του πραγματικότητα μετά από χρόνια προσπαθειών. Το όνειρο αυτού του μηχανικού από την Αμερική ξεκίνησε το 1999 και αρκετά χρόνια μετά με τη σύνταξη στο χέρι κατάφερε να το εκπληρώσει. Αγόρασε, για 100.000 δολάρια ένα 727 (της Ολυμπιακής) και το έστησε μέσα στα δέντρα στα προάστια του Portland. Ο 64χρονος Campbell χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό του αεροπλάνου και στοιχεία αυτού για να φτιάξει ένα απλό και όχι εντυπωσιακό σπίτι, αρκούμενος στα βασικά, όπως δηλώνει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...