Παντρεύοντας ιδανικά το χθες με το σήμερα

Από την ξέφρενη τάση των restomod δεν γλίτωσε ούτε ένα Chevrolet του 1950

  • -
  • -

Η νέα αυτοκινητιστική τάση της εποχής στις ΗΠΑ είναι τα restomod, δημιουργήματα που βασίζονται σε κλασικά αυτοκίνητα, αποκτώντας μια πιο σύγχρονη προσωπικότητα.

Με τη συγκεκριμένη τεχνική καταπιάνεται και η ομάδα Icon 4x4 από το Λος Άντζελες των ΗΠΑ, με τελευταίο πρότζεκτ της ένα Chevrolet του 1950 ντυμένο με μια φορεσιά υπό την ονομασία “Old School Edition Thriftmaster”. Ο λόγος για την έκδοση Chevrolet Advance-Design, η οποία λανσαρίστηκε το 1947, με το πέρας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι αρμόδιοι τεχνικοί της Icon 4x4 προέβησαν σε χαρακτηριστικές τομές, που εκμοντερνίζουν σημαντικά το μικρό φορτηγό, το οποίο πλέον τροφοδοτείται από έναν LS3 V8 κινητήρα απόδοσης 430 ίππων, συνδυαζόμενο με ένα αυτόματο κιβώτιο 4L85-E το οποίο στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς. Ένα ανεξάρτητο σύστημα ανάρτησης με φρένα της Brembo, προσδίδει στο Thriftmaster μια οδηγική αίσθηση που δεν παραπέμπει σε φορτηγό, ανταποκρινόμενη στα πιο σύγχρονα στάνταρ.

ΤΑ "ΣΠΑΕΙ" Η ΕΚΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΕΝΗ BMW 3.0 CS ΤΟΥ ROBERT DOWNEY JR.

Εξωτερικά ξεχωρίζει η πράσινη απόχρωση διπλού-τόνου και οι μεγαλύτεροι τροχοί, ενώ τα φτερά κοσμούνται από σήματα της Icon. Σημαντικές τροποποιήσεις δεν παρατηρούνται ούτε στο εσωτερικό, εξαιρουμένων των δερμάτινων καθισμάτων τύπου σέλας, των επενδύσεων στο εσωτερικό των θυρών, όπως και στο εσωτερικό της οροφής.

Στον αντίποδα, διατηρείται ο κλασικός πίνακας οργάνων, ενώ έχουν διατηρηθεί όλες οι λαβές που αφορούν τα συστήματα κλιματισμού και ραδιοφώνου. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει καμουφλαρισμένο ένα ηχοσύστημα με Bluetooth, και ένα πιο εξελιγμένο σύστημα κλιματισμού το οποίο κρατά τους επιβάτες δροσερούς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...