«Συμβάλλω ασφαλώς» από την Continental

Η εταιρεία ελαστικών στηρίζει τις αξίες της ασφαλούς οδικής μετακίνησης και όχι μόνο

  • -
  • -

Η εταιρεία ελαστικών Continental στην Ελλάδα, μέσω του προγράμματος «Συμβάλλω ασφαλώς» επενδύει στις αξίες της ασφαλούς οδικής μετακίνησης και της ευρύτερης κοινωνικής προσφοράς.

Από το 2012, το «Συμβάλλω ασφαλώς» στηρίζει το «Χαμόγελο τού Παιδιού», καλύπτοντας τις ανάγκες των οχημάτων του Οργανισμού με ελαστικά Continental, ώστε τα παιδιά να απολαμβάνουν ασφαλείς μεταφορές κατά τις μετακινήσεις τους.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για αυτόνομη πρόσβαση, καθώς και το δικαίωμα στην άσκηση και τον αθλητισμό για τα Άτομα με Αναπηρίες, το «Συμβάλλω ασφαλώς» υποστηρίζει, από τον Απρίλιο του 2015, το Σύλλογο Ατόμων με Κινητική Αναπηρία «ΠΕΡΠΑΤΩ» http://perpato.gr. Σκοπός των μελών τού Συλλόγου είναι η οργάνωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών, ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των Α.με.Α. και να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στην καθημερινότητα τους. Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίσθηκε η συμμετοχή αθλητών Α.με.Α. με χειρήλατα αμαξίδια, σε σημαντικά running events αντοχής πανελλαδικά και, επιπλέον, ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία, με θέμα την οδική ασφάλεια και τα Παραολυμπιακά αθλήματα. Αξίζει να σημειωθεί πως Πρόεδρος του Συλλόγου «Περπατώ» είναι ο φυσίατρος Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, ασημένιος Παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση, στην Αθήνα το 2004, ενώ ιδιαίτερα δραστήριο μέλος ο Μάκης Καλαράς, αργυρός Παραολυμπιονίκης δισκοβολίας, στην Αθήνα το 2004 και Παραολυμπιονίκης στο αγώνισμα του sit ski – και οι 2 εκπαιδευτές Α.με.Α. του “Περπατώ”.

Στις 3 Μαίου 2015, με τη χορηγία τής Continental, Ταξιλδάρης και Καλαράς, αγωνίστηκαν με τα χειρήλατα αμαξίδιά τους, στον αγώνα δρόμου των 21 χλμ. τού 4ου Ημιμαραθώνιου Αθηνών, τερματίζοντας με επιτυχία, εκτός συναγωνισμού. Στο τέλος της διαδρομής, οι Παραολυμπιονίκες δήλωσαν: «Στον αγώνα δεν επιδιώκουμε τη διάκριση αλλά να εμπνεύσουμε τον κόσμο γύρω μας. Νιώθουμε ιδιαίτερα συγκινημένοι γιατί καταφέραμε με τα αμαξίδιά μας να κινηθούμε, επί ίσοις όροις, σε μια τόσο όμορφη αγωνιστική διαδρομή χωρίς αυτοκίνητα. Κι αυτό είναι παράδειγμα για τον κόσμο που δεν έχει αναπηρία, ώστε να μάθει να ζει με τη διαφορετικότητα, να συμμετέχει μαζί μας σε δράσεις μαζικού αθλητισμού. Κυρίως όμως είμαστε χαρούμενοι γιατί δίνουμε μήνυμα στους νέους με κινητική αναπηρία: με την κατάλληλη υποστήριξη, μπορούν να βγουν από το σπίτι, να τρέξουν ακόμα και σε Μαραθώνιους! Ο Σύλλογος “Περπατώ” υποστηρίζει την αποκατάσταση των Α.με.Α, βοηθά να αυτονομηθούν, να εργαστούν, να δημιουργήσουν οικογένεια, να είναι πάντα χρήσιμοι και δημιουργικοί προς το κοινωνικό σύνολο”.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...