Πρόβλημα στην «πλοήγηση» της Volkswagen

Φαίνεται πως μεταξύ των δύο ισχυρών ανδρών της εταιρείας έχουν αρχίσει να υπάρχουν σοβαρές διαφορές που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσουν

  • -
  • -

Εάν κρίνεις από τα οικονομικά αποτελέσματα, τα πάντα στη Volkswagen φαίνεται να δουλεύουν «ρολόι». Στο βάθος του ορίζοντα όμως φαίνονται τα σύννεφα που σκεπάζουν τη σχέση του προέδρου Ferdinand Piëch και του διευθύνοντα συμβούλου Martin Wintercorn. Μεταξύ των δύο ισχυρών μιας εταιρείας που έχει μεταμορφωθεί τα τελευταία χρόνια σε έναν πραγματικό κολοσσό που οδηγεί πολλές από τις εξελίξεις, υπάρχει πλέον σαφής απόσταση.

Ο Piëch μετά από 22 χρόνια στην Volkswagen (τα 9 ως διευθύνων σύμβουλος) και την υλοποίηση ενός εμπνευσμένου οράματος, δήλωσε σαφώς ότι θεωρεί πως ο Wintercorn έχει βγάλει την εταιρεία από τον απόλυτα σωστό δρόμο. Από την άλλη, ο Wintercorn από το 2007 που ανέλαβε ως CEO έχει μετατρέψει τη VW σε έναν οικονομικό γίγαντα, καταφέρνοντας τις απαραίτητες περικοπές και αυξάνοντας σοβαρά την κερδοφορία της.

Είναι σαφές ότι πίσω από όλα αυτά δε μπορεί κρύβεται κάτι αθώο, ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς ότι το συμβόλαιο του Wintercorn (ο οποίος θεωρείται ο διάδοχος του Piëch στην προεδρία της VW) λήγει το τέλος του 2016. Ο τελευταίος πάντως έχει τη στήριξη από ένα σημαντικό μερίδιο του εσωτερικού της Volkswagen και δήλωσε ότι θα πολεμήσει για τη θέση του.

Πηγή: Αutomotive Νews

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...