Το «θηρίο» της AC Schnitzer

Η AC Schnitzer παρουσίασε την ACZ4 5.0d, η οποία αποδίδει 430 ίππους από έναν tri-turbo diesel μοτέρ

  • -
  • -

H BMW Z4 sDrive 23i δέχτηκε την γερή «περιποίηση» της AC Schnitzer, προσφέροντας ένα «θηρίο». Πιο συγκεκριμένα, έχει χρησιμοποιηθεί το ανθρακόνημα στον εμπρός προφυλακτήρα, στους αεραγωγούς τόσο στη μάσκα όσο και στο καπό, στα πλαϊνά μαρσπιέ και στην οροφή, ενώ πατάει επάνω σε εντυπωσιακές 19 ιντσών ζάντες ελαφρού κράμματος βαμμένες σε πορτοκαλί απόχρωση.

Φυσικά και στο εσωτερικό του έχει χρησιμοποιηθεί το ανθρακόνημα, τόσο στα αγωνιστικά καθίσματα όσο και σε υπόλοιπες λεπτομέρειες της καμπίνας.

Κάτω από το καπό του δεν υπάρχει πλέον ο 6κύλινδρος 2.5 κινητήρας, αφού τη θέση του πήρε ένας tri-turbo 3λιτρος 6κύλινδρος diesel κινητήρας προερχόμενος από την Μ50d. Η απόδοσή του φτάνει τους 430 ίππους και 840 Nm ροπής, επιτρέποντας στο roadster να φτάνει τα 100 km/h από στάση σε μόλις 4,5 sec. Η τελική του ταχύτητα δεν ξεπερνάει τα 300 km/h.

Στον εξοπλισμό του έχουν προστεθεί οι ρυθμιζόμενες αγωνιστικές αναρτήσεις, υψηλής απόδοσης σύστημα πέδησης και εξαγωγής, ενώ διαθέτει το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων καθώς και το διαφορικό μπλοκέ δανεισμένο από το Ε92 Μ3. Τέλος, το κόστος για να φτιαχτεί το εν λόγω μοντέλο έφτασε τα 113.965 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...