Rallye Monte Carlo Historique: Σταθερή αξία

Ο αγώνας στους δρόμους πάνω από το Μονακό, ποτέ δεν απογοητεύει. Πάντα έχει αρκετό χιόνι για να κάνει τα πράγματα ενδιαφέροντα! Ήταν όμως η χρονιά ενός διαφορετικού αυτοκινήτου να ανακηρυχτεί σαν ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής. Ήταν η χρονιά του Golf GTi!

  • -
  • -

Ο αγώνας δεν έκρυψε τη δυσκολία του, ούτε για μια στιγμή και τα μεταλλικά απομεινάρια στην άκρες του δρόμου ήταν μόνο μερικά από τα δείγματα των προβλημάτων που αντιμετώπισαν τα πληρώματα. Οι συμμετοχές έφτασαν τις 302 (!) και 43 διαφορετικοί κατασκευαστές γέμισαν τη λίστα, από Alpine έως Zastava, από DS σε GS, από Wartburg μέχρι Trabant, ενώ η παλαιότερη συμμετοχή ήταν αυτή μιας Aston Martin του 1950.

Όμως ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής ήταν το VW Golf GTi, που τελικά κέρδισε τον αγώνα. Οι Piero Zanchi και Giovanni Agnesse κυριάρχησαν από τα μισά του αγώνα, αφήνοντας πίσω τους τα συνηθισμένα Alpine, Fulvia και 911. Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Raymond Durand - Sebastian Chol με Opel Kadett GTE, ενώ η πρώτη από τις 52 Porsche 911 που πήραν μέρος στον αγώνα, ανέβηκε στη τέταρτη θέση, στα χέρια του Reymond Horgies.

Το Historique Rallye Monte Carlo 2015 (28 Ιανουαρίου - 4 Φεβρουαρίου) όπως πάντα, έτσι και φέτος ήταν μια σταθερή αξία ευχαρίστησης για συμμετέχοντες και θεατές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...