ΣΕΕΑΕ: Απόσυρση και στα μεταχειρισμένα

Αίτημα του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος για απόσυρση και στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

  • -
  • -

Τη δυσαρέσκειά του για την απόσυρση που ισχύει αποκλειστικά στα καινούργια αυτοκίνητα εκφράζει με δελτίο τύπου ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος, προειδοποιώντας την κυβέρνηση πως αν στην παράταση του μέτρου για το 2015 δεν συμπεριληφθούν και τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα (εισαγόμενα και εγχώρια) που πληρούν τις ίδιες προδιαγραφές ρύπων, τότε θα αναγκαστεί να προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Ακολουθεί το επίσημο δελτίο τύπου του ΣΕΕΑΕ:

 

Απόσυρση και στα μεταχειρισμένα

Ο ΣΕΕΑΕ για το θέμα της απόσυρσης δίνει μια απίστευτη «μάχη» εντός των συνόρων ώστε να διορθωθεί επίσης μια τεράστια αδικία που πραγματοποιείται εδώ και 7 χρόνια και αφορά στο μέτρο της απόσυρσης το οποίο ισχύει μόνο για την αντικατάσταση με καινούριο αυτοκίνητο.

Ως εδώ όμως! Δεν πάει άλλο! Θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν τα κυβερνητικά στελέχη πως η αγορά αυτοκινήτου δεν αφορά μόνο τα καινούρια αυτοκίνητα αλλά και τα εισαγόμενα και τα εγχώρια μεταχειρισμένα Euro5.

Δεν είναι δυνατό να «επιδοτούνται» απροκάλυπτα για 7 χρόνια μόνο τα καινούρια αυτοκίνητα εις βάρος των μεταχειρισμένων που πληρούν τις προδιαγραφές των ίδιων οδηγιών αντιρρυπαντικής  τεχνολογίας !

Ο ΣΕΕΑΕ ανακοινώνει και επίσημα λίγες ώρες πριν την εκπνοή του μέτρου της απόσυρσης για το 2014 πως αν συνεχιστεί το μέτρο και το 2015 και δεν συμπεριληφθούν και τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα (εισαγόμενα και εγχώρια) που πληρούν τις ίδιες προϋποθέσεις αντιρρυπαντικότητας, τότε θα αναγκαστεί να προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια καθώς είναι ξεκάθαρο πλέον πως κάποιοι θέλουν να διατηρήσουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό στην Ελλάδα εις βάρος ενός ολόκληρου κλάδου αλλά και των Ελλήνων καταναλωτών.

Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...