Νέο τετραθέσιο Smart Forfour

Το Fortwo αποκτά τετράθυρο αδελφάκι

  • -
  • -

Για πρώτη φορά το μικρό Smart αποκτά 4θέσια έκδοση, επαναλανσάροντας την ονομασία Forfour. Σε αντίθεση με το πρώτο Forfour που “έπαιζε” στην κατηγορία των supermini, το νέο είναι αυτοκίνητο πόλης διατηρώντας τους μικρούς προβόλους του Fortwo, από το οποίο είναι 800 mm μακρύτερο. Το μήκος φτάνει τα 3,49 m, ενώ τόσο το πλάτος (1,66 m) όσο και το ύψος (1,55 m) είναι ίδια με του Fortwo. Το πορτμπαγκάζ χωράει 185 λίτρα στην κανονική διάταξη, 255 μέχρι την οροφή και έως 975 lt με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα. Εμφανισιακά έχει το ίδιο στυλ με το διθέσιο αδερφό, τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος. Οι πίσω πόρτες ανοίγουν σε γωνία 90 μοιρών, διευκολύνοντας την είσοδο-έξοδο των επιβατών, ενώ η πλάτη του συνοδηγού αναδιπλώνεται πλήρως αυξάνοντας την πρακτικότητα.

Όπως και στο Fortwo, η γκάμα αρχικά περιλαμβάνει δύο τρικύλινδρους κινητήρες βενζίνης, έναν ατμοσφαιρικό 999 κυβικών με 71 ίππους και έναν 900άρη τούρμπο με 90 ίππους. Αργότερα θα ακολουθήσει ένας ακόμη ατμοσφαιρικός 1.000άρης με 60 ίππους. Εκτός από το χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων υπάρχει και κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (twinamic).

Όπως ήδη έχουμε πει, το Forfour (όπως και το Fortwo) εξελίχθηκε σε συνεργασία της Daimler με τη Renault (βλέπε νέο Twingo). Το Forfour θα παράγεται στη Σλοβενία (Novo Mesto), στην ίδια γραμμή παραγωγής με το Twingo και θα κοστίζει περί τα 600 ευρώ περισσότερα από το Fortwo.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...