Ολοκαίνουργιο Smart Fortwo 2014

Με εκσυγχρονισμένη εμφάνιση, τεχνολογία και γκάμα κινητήρων

  • -
  • -

Μπορεί να είχαμε ήδη δει πως είναι το νέο Smart Fortwo από τις πρώτες εικόνες που διέρρευσαν στο internet, ωστόσο η επίσημη αποκάλυψη του δημοφιλούς μικρού έφερε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες. Η σχεδίαση ακολουθεί την ίδια λογική, έχοντας μια πιο στιβαρή όψη κυρίως στο εμπρός μέρος. Σημαντικό είναι πως το νέο μοντέλο έχει μεγαλώσει σε φάρδος (+110 mm, στα 1.660) αλλά όχι σε ύψος (-15 mm, στα 1.550), ενώ διατηρεί το μήκος των 2,69 m που του χαρίζει κορυφαία ευελιξία και ευκολία οδήγησης στην πόλη. Παρόλα αυτά, αρκετά μεγαλύτερο είναι το πορτμπαγκάζ, ανεβαίνοντας από τα 220 στα 260 λίτρα (350 μέχρι την οροφή).

Η γκάμα αρχικά περιλαμβάνει δύο τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες, έναν ατμοσφαιρικό 999 κυβικών με 71 ίππους και έναν 900άρη τούρμπο με 90 ίππους. Αργότερα θα ακολουθήσει ένας ακόμη ατμοσφαιρικός 1.000άρης με 60 ίππους. Για πρώτη φορά, το μικρό Smart θα διατίθεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, ενώ σε αυτόματη επιλογή υπάρχει ένα νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (twinamic) που υπόσχεται πολύ καλύτερη λειτουργία από το τωρινό ημιαυτόματο.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στον τομέα της ασφάλειας, τόσο με πολλές δοκιμασίες crash test “car to car” όσο και με την προσθήκη σύγχρονων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, όπως Crosswind Assist (υποβοήθηση σε πλευρικούς ανέμους), forward collision warning (ειδοποίηση κινδύνου εμπρόσθιας πρόσκρουσης) και Lane Keeping Assist (σύστημα διατήρησης λωρίδας). Η γκάμα περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις εξοπλισμού: passion, prime και proxy. Οι τιμές του νέου Fortwo, που αναμένεται στην Ελλάδα γύρω στο Νοέμβριο, δεν θα διαφέρουν από αυτές του απερχόμενου μοντέλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...