F1: Ο Verstappen «θα έπιανε τον Leclerc, κι ας μην εγκατέλειπε»

Η εγκατάλειψη των δύο Ferrari άφησε ελεύθερο το πεδίο για τον Verstappen και τη Red Bull, ωστόσο ο Ολλανδός είναι σίγουρος ότι θα τα κατάφερνε έτσι κι αλλιώς.

  • -
  • -

Ο Charles Leclerc βρισκόταν στην 1η θέση του GP του Αζεμπαϊτζάν όταν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από μηχανική βλάβη, τη στιγμή που ο Verstappen βρισκόταν περίπου 13 δευτερόλεπτα πίσω του. Ωστόσο, ο Ολλανδός δεν αποδίδει στην ατυχία του αντιπάλου το ότι η νίκη κατέληξε τελικά σε αυτόν.

«Είχαμε απίστευτο ρυθμό σήμερα, μπορούσαμε να προσέχουμε τα ελαστικά και να ροκανίσουμε τη διαφορά χρόνου και να βρεθούμε μπροστά. Φυσικά, μας βοήθησε και η τύχη με την εγκατάλειψη [σ.μ. του Leclerc]. Αλλά πιστεύω ότι ούτως ή άλλως το αυτοκίνητό μας ήταν πολύ καλό. Οπότε θα μπορούσε να μαζέψω τη διαφορά».

Ενώ στα δοκιμαστικά ο Verstappen δυσκολεύτηκε να πετύχει το χρόνο του ομόσταυλου Perez, στον αγώνα βρήκε ένα καλύτερο set-up που του έδωσε έναν πολύ πιο γρήγορο ρυθμό. «Απλώς βελτιώθηκε η συμπεριφορά των ελαστικών μαζί με τη συνολική πρόσφυση του αυτοκινήτου», δήλωσε.

Μετά την εγκατάλειψη του Leclerc, ο Verstappen βρίσκεται επικεφαλής στο πρωτάθλημα της Formula 1 με 150 βαθμούς, και πίσω του ακολουθεί με 129 ο Perez, ενώ ο Leclerc έχει πέσει 3ος με 116.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...