Ο Hamilton υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με την Mercedes

Επιτέλους οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Hamilton και Mercedes κατέληξαν σε συμφωνία

  • -
  • -

Μετά από ατελείωτες διαπραγματεύσεις, ο 7-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Lewis Hamilton, κατέληξε σε συμφωνία συνέχισης της συνεργασίας του με την ομάδα της Mercedes-AMG Petronas για τουλάχιστον 1 ακόμη έτος. Ο 36χρονος πια Βρετανός, είναι η πρώτη φορά που υπογράφει μονοετές συμβόλαιο, με όλες τις προηγούμενες συμφωνίες που είχε κάνει με την ομάδα να έχουν τουλάχιστον διετή ισχύ.

Επίσης αξιοσημείωτη είναι η αναφορά στη σχετική ανακοίνωση, της κοινής δέσμευσης ενίσχυσης της διαφορετικότητας στο motorsport – κάτι που οι δύο πλευρές ξεκίνησαν μαζί πέρυσι. Σκοπός για φέτος είναι να πάνε ένα βήμα παραπέρα, αφού θα δημιουργήσουν ένα κοινό ίδρυμα κοινωφελούς χαρακτήρα που ως αποστολή του θα έχει την στήριξη της ποικιλομορφίας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η συμφωνία αποκλειστικά για την σεζόν του 2021, γεννά όμως και κάποιες απορίες σχετικά με τους όρους του συμβολαίου που μπορεί να ζητήθηκαν και γενικά για το μέλλον της εν λόγω συνεργασίας. Τις προηγούμενες ημέρες είχαν προκύψει φήμες πως ένας από τους όρους που απαιτούσε στο συμβόλαιο, εξασφάλιζε την παρουσία του Valtteri Bottas ως teammate του. Με άλλα λόγια, απαγόρευε την προαγωγή του ταλαντούχου George Russell, ο οποίος απέδειξε και με το παραπάνω τις ικανότητες του πίσω από το τιμόνι της Mercedes στο περσινό GP του Σακίρ. Φαίνεται λοιπόν πως ο Lewis Hamilton έχει κάθε πρόθεση να σπάσει το ρεκόρ του μεγάλου Schumacher και να φτάσει τα 8 Παγκόσμια Πρωταθλήματα και θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να το καταφέρει όσο πιο εύκολα γίνεται.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...