F1: Χωρίς θεατές το Grand Prix της Τουρκίας

Οι αρχές της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσαν πως δεν θα επιτραπεί η παρουσία θεατών στην πίστα, παρά το γεγονός ότι η προπώληση είχε αρχίσει

  • -
  • -

Η επιστροφή της Τουρκίας στο καλεντάρι της Formula 1 στις 13-15 Νοεμβρίου αναμενόταν να γίνει παρουσία κοινού, παρά την πανδημία του κορονοϊού. Ο promoter του αγώνα περίμενε προσέλευση έως και 100.000 θεατών, εν μέρει χάρη στην πώληση εισιτηρίων γενικής εισόδου σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, στις 30 τουρκικές λίρες ή περί τα 3,5 ευρώ.

Παρόλα αυτά, οι αρχές της Κωνσταντινούπολης εξέδωσαν ανακοίνωση τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, στην οποία αναφέρουν πως «το Grand Prix Τουρκίας 2020 θα διεξαχθεί χωρίς θεατές, σύμφωνα με τις συστάσεις του Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας που δόθηκαν τη Δευτέρα στις 10:00 π.μ.».

O Vural Ak, πρόεδρος του promoter Intercity, δήλωσε πρόσφατα ότι ήταν αισιόδοξος ότι το Grand Prix της Τουρκίας θα μπορέσει να φιλοξενήσει έως και 100.000 άτομα:

Στοχεύαμε να φτάσουμε στο ανώτατο όριο κόσμου που είναι τα 220.000 άτομα κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, αλλά ελέω covid-19 αυτό δεν είναι εφικτό. Είμαστε παθιασμένοι και ενθουσιώδεις για το σπορ και πιστεύω ότι έχουμε την ικανότητα να το διοργανώσουμε με τον πιο δυνατό τρόπο. Αλλά όπως ξέρετε υπάρχει ο Covid19, οπότε είχαμε ως ανώτατο όριο 100.000.

Η Formula 1 πολύ πρόσφατα άρχισε να επιτρέπει την είσοδο θεατών στις πίστες, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την πίστα του Mugello όπου επιτράπηκαν 3.000 άνθρωποι. Eπίσης και στις τρεις καινούργιες προσθήκες στο καλεντάρι (Imola, Nurburgring, Portimao) θα επιτραπεί η είσοδος σε θεατές.  Αυτό σημαίνει πως το Istanbul Park θα γίνει η μοναδική πίστα που προστέθηκε φέτος για πρώτη φορά ή που επέστρεψε στο πρόγραμμα και δεν θα έχει κοινό στις κερκίδες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...