F1: Έρχεται λύση στο πρόβλημα των προσπερασμάτων

  • -
  • -

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη F1 είναι αυτό της έλλειψης προσπερασμάτων. Ο Ross Brawn προσέλαβε μια ομάδα ειδικών, μεταξύ άλλων του Pat Symonds και του επικεφαλής αεροδυναμικής Jason Sommerville ώστε να βοηθήσουν την FIA να φτιάξουν τους τεχνικούς κανονισμούς του 2021.

 

«Ένα από τα πράγματα που ξεκινήσαμε και δουλεύουμε ήδη 6 με 9 μήνες, είναι ένα πρόγραμμα για να καταλάβουμε πώς μπορούν τα μονοθέσια να είναι κοντά το ένα στο άλλο πιο αποτελεσματικά», είπε σε μια συνέντευξη στο SiriusXM. «Πρέπει να έχουμε το πρόγραμμα αεροδυναμικής σε υψηλό επίπεδο, αλλά με έναν τρόπο που να είναι αγαθός και πιο φιλικός στα τριγύρω μονοθέσια. Υπάρχει ένα υποχρεωτικό πεδίο, κάτι σαν φούσκα γύρω από το μονοθέσιο. Και το μονοθέσιο που επιτίθεται δεν μπορεί να πλησιάσει, γιατί εάν φτάσει στα 1.5 με 2 δευτερόλεπτα πίσω από το προπορευόμενο μονοθέσιο, χάνει πολύ σε απόδοση. Δεν μπορεί να πλησιάσει. Έτσι ξεκινήσαμε το πρόγραμμα και είμαι ήδη ενθουσιασμένος με αυτό που βλέπω. Η εμπρός πτέρυγα είναι σίγουρα μια περιοχή πολύ ευαίσθητη σε δυο φάσεις, στην φάση της διατάραξης που δημιουργεί, αλλά και στην ευαισθησία προς την διατάραξη που δημιουργεί το προπορευόμενο όχημα. Και δεν είναι η μόνη περιοχή. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία και τα bargeboardsπου βλέπεις πίσω από τους τροχούς τα οποία είναι ευαίσθητα και αυτά. Και υπάρχουν και περιοχές στο πίσω μέρος του πατώματος και της πίσω αεροδυναμικής που είναι ευαίσθητα», πρόσθεσε.

 

Όσο για το πότε θα πρέπει να περιμένουμε αλλαγές σχολίασε : «Κοιτάζουμε το γενικό πλαίσιο και πιστεύω ότι δεν πρέπει να κόψουμε το ένα κομμάτι χωρίς να γνωρίζουμε τι θα επιφέρει. Έτσι κοιτάζουμε σε μια συνολική λύση, μια ολοκληρωμένη λύση, σε όλα τα τμήματα. Ξέρουμε το ποσοστό της απόδοσης που πέφτει όταν ένα μονοθέσιο πλησιάζει ένα άλλο, και βρήκαμε τρόπους να βελτιώσουμε την διαταραγμένη ροή από το προπορευόμενο, και να μειώσουμε την ευαισθησία από το μονοθέσιο που ακολουθεί. Προσπαθούμε να το κάνουμε με οργανωμένο τρόπο και θα είναι λύση που θα εφαρμόσουμε το 2021. Ότι μπορούμε να μάθουμε στο ενδιάμεσο, που πιστεύουμε ότι θα είναι ασφαλές και σωστό και δίκαιο να εφαρμόσουμε, θα γίνει»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...