F1: Ο Boullier φοβόταν ότι θα έχανε προσωπικό η McLaren

  • -
  • -

O αγωνιστικός διευθυντής της McLaren Eric Boullier παραδέχθηκε ότι ανησύχησε ότι η ομάδα του θα έχανε μηχανικούς εάν θα συνέχιζε για 4η σαιζόν με την Honda.

 

«Πήγα στο management, τους έδειξα τα στοιχεία και τους είπα ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε να έχουμε άλλη μια χρονιά σαν και αυτή. Είχαμε μια δύσκολη πρώτη χρονιά με την Honda, μετά μια δεύτερη και περιμέναμε πρόοδο τέτοια ώστε να πηγαίναμε εκεί που ανήκουμε, αλλά η Βαρκελώνη μας έδειξε ότι πηγαίνουμε προς τα πίσω και αυτό δεν ήταν απολύτως καμία επιλογή. Προφανώς και τους προειδοποίησα για τις επιπτώσεις που θα είχε άλλη μια χρονιά χωρίς αποτελέσματα, όπου τους κρατάς όλους σε μια ενδιάμεση κατάσταση», είπε ο Boullier σε συνέντευξη στο Formula1.com.

 

«Έχουμε μια νεα ομάδα, η οποία αναδομήθηκε τα τελευταία 3 χρόνια, νέους πολύ καλούς ανθρώπους, ανταγωνιστικούς που έχουν συνηθίσει να κερδίζουν, και ο φόβος ήταν ότι θα τους χάσουμε. Μπορεί να αντιλαμβανόμαστε τους οδηγούς σε μια ομάδα γιατί είναι το πρόσωπο της ομάδας, αλλά για μένα ο πραγματικός κίνδυνος είναι ότι θα χάναμε αυτούς τους ανθρώπους. Αυτή ήταν η συζήτηση από την αρχή της χρονιάς», είπε και έκλεισε λέγοντας : «Εάν αναλογιστείς τι καταφέραμε στο κομμάτι της απόδοσης του μονοθεσίου, της απόδοσης του σασί, ξέρουμε ότι είμαστε και πάλι στο βάθρο, πάλι στην κορυφή. Για μένα είναι μεγάλη επιβράβευση, ότι το κάναμε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Το άλλο θετικό που παίρνω είναι ότι η ομάδα είναι ενωμένη. Περάσαμε πολλά τα τελευταία χρόνια, και την ίδια στιγμή δεν έφυγε κανένας. Όλοι συμφώνησαν ότι αυτή η ομάδα θα κερδίσει και πάλι. Υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη σε ότι πάμε να καταφέρουμε και λόγω ότι ανεβαίναμε συνεχώς, εξελίσσοντας το μονοθέσιο».

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...