F1: Γιατί έφυγε ο Ross Brawn από την Mercedes το 2013;

  • -
  • -

Στις 3 Νοεμβρίου κυκλοφορεί το βιβλίο Total Competition το οποίο έχουν γράψει οι Adam Parr (πρώην CEO της Williams) και ο Ross Brawn (Ferrari, Mercedes). Τα αποσπάσματα που έχουν βγει έχουν κερδίσει ήδη το ενδιαφέρον των φίλων της F1.

 

Τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από την Mercedes αποκάλυψε ο Brawn στο τέλος του 2013. «Αυτό που έγινε στην Mercedes είναι ότι μου επιβλήθηκαν άνθρωποι που δεν μπορούσα να εμπιστευτώ. Ποτέ δεν ήξερα τι προσπαθούσαν να κάνουν. Δηλαδή ο Niki (Lauda) μου έλεγε κάτι, και μετά άκουγα ότι είπε κάτι άλλο», είπε ο Brawn.

 

Στην συνέχεια ο Brawn θυμήθηκε ότι ο Wolff έκανε σκληρά σχόλια για αυτόν σε μια συνομιλία που είχε καταγράψει ο πρώην team boss Colin Kolles. «Έτσι βρέθηκαν να έχω πάρε δώσε με ανθρώπους που ένιωθα ότι δεν μπορούσα να εμπιστευτώ, ανθρώπους μέσα από την ομάδα, οι οποίοι με είχαν απογοητεύσει με τον τρόπο που με προσέγγισαν. Μετά στις αρχές του 2013 ανακάλυψα ότι είχαν υπογράψει και τον Paddy Lowe για να έρθει στην ομάδα και είχε κλειστεί η συμφωνία στην Στουτγάρδη. Μόλις πίεσα τους Toto και Niki άρχισαν να αλληλοκατηγορούνται», συμπλήρωσε. «Δεν μπορούσα να εμπιστευτώ αυτούς τους ανθρώπους, και έτσι δεν έβλεπα μέλλον εκτός και εάν ήθελα να μπω σε πόλεμο και να τους απομακρύνω. Δεν έβλεπα μέλλον με ανθρώπους που δεν ένιωθα ότι μπορώ να εμπιστευτώ».

 

Για το γεγονός ότι ο Wolff και Lauda έγιναν μέτοχοι στην ομάδα, ο Brawn είπε : «Πιστεύω ότι ένα στοιχείο που έφερνε μπλέξιμο ήταν ότι οι Toto και Niki έγιναν μέτοχοι, που είναι μια ενδιαφέρουσα απόφαση από την Mercedes. Ποτέ δεν το κατάλαβα. Η οπτική τους ήταν ότι ήθελαν το μάνατζμεντ που να είναι αφοσιωμένο και πιστεύω ότι με το να τους κάνουν μέτοχους θα τους έδινε μεγαλύτερη εκτίμηση από την ομάδα».

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...