5 SUV - 5 έξυπνες ιδέες

Ευφυείς εφαρμογές και λύσεις που κάνουν την οδήγηση πιο άνετη και πιο ενδιαφέρουσα

  • -
  • -

Μικρές, απλές σε σύλληψη αλλά ευφυείς σε αποτελεσματικότητα λύσεις που αυξάνουν την πρακτικότητα, την ευκολία αλλά και την ευχαρίστηση στην οδήγηση πέντε μοντέλων SUV. Δείτε παρακάτω τι διαφορετικό έχουν να προτείνουν τα Ford EcoSport, Jeep Compass, Nissan Qashqai, Range Rover Evoque και Skoda Karoq.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΟΝΤΕΛΟ

 

Ford EcoSport - ανθεκτικό δάπεδο πορτμπαγκάζ

Το δεύτερο δάπεδο-ράφι στο πορτμπαγκάζ του μικρού SUV της Ford μπορεί να αντέξει βάρος άνω των 300 κιλών χωρίς να λυγίσει! Ζυγίζει μόλις 2,7 κιλά και είναι κατασκευασμένο από φυσικό χαρτί και κόλλα βασισμένη σε νερό, με μια τεχνική που προέρχεται από τη φύση και συγκεκριμένα από την τεχνική των μελισσών για την κατασκευή της κηρήθρας. Το ράφι μπορεί να τοποθετηθεί σε τέσσερις διαφορετικές θέσεις, ανάλογα με το βάρος και τον όγκο των αντικειμένων που θέλει να μεταφέρει ο οδηγός του EcoSport.

 

Jeep Compass - εφαρμογή Jeep Skills

Η αποκλειστική εφαρμογή της Jeep ενσωματώνεται στο σύστημα UConnect 8.4 NAV και παρέχει σε πραγματικό χρόνο ενημέρωση στην οθόνη αφής χρήσιμες πληροφορίες για τα συστήματα off-road και τις επιδόσεις του οδηγού στην εκτός δρόμου οδήγηση, εξετάζοντας μία σειρά παραμέτρων όπως η διαδρομή, οι κλίσεις, η ατμοσφαιρική πίεση, και το υψόμετρο. Ο οδηγός έχει επίσης τη δυνατότητα να επιλέξει ορισμένες ‘προτεινόμενες’ διαδρομές και να πάρει διάφορες χρήσιμες πληροφορίες για αρκετές διαδρομές.

 

Nissan Qashqai - Door to Door Navigation

H νέα εφαρμογή Door to Door Navigation του NissanConnect επιτρέπει στον οδηγό να προγραμματίσει τη διαδρομή του μέσα από το smartphone του. Όταν επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο τα δεδομένα αποστέλλονται ασύρματα στο σύστημα πολυμέσων του αυτοκινήτου και η πλοήγηση ξεκινάει χωρίς να χαθεί καθόλου «πολύτιμος» χρόνος.

 

Range Rover Evoque - ClearSight Ground View

Το καινοτόμο σύστημα ClearSight Ground View στο νέο Evoque χρησιμοποιεί κάμερες στη μάσκα και τους καθρέπτες για να προβάλλει στην οθόνη του infotainment και σε εύρος 180 μοιρών, την περιοχή εμπρός και κάτω από το καπό! Έτσι, στην off road οδήγηση ο οδηγός έχει άριστη εικόνα του τερέν και μπορεί να υπολογίσει ακριβώς που θα πατήσει κάθε τροχός έτσι ώστε να κατευθύνει το αυτοκίνητο σε δύσκολα περάσματα και εμπόδια!

 

Skoda Karoq - ποτηροθήκη Easy Open

Η ποτηροθήκη Easy-Open στην κονσόλα έχει ειδική σχεδίαση στη βάση της η οποία επιτρέπει το άνοιγμα μπουκαλιών με τη χρήση ενός χεριού, ιδιαίτερα βολικό για τον οδηγό ενώ οδηγεί!