ON & OFF ROAD ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ: Jeep Compass

Το Compass προσφέρει όλα τα σύγχρονα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας αλλά παραμένει ένα γνήσιο Jeep, με διάθεση για περιπέτεια σε κάθε είδους διαδρομή

  • -
  • -

Στην αναζήτηση ενός SUV που συνδυάζει την παράδοση με τα σύγχρονα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας αλλά και την άριστη συμπεριφορά στην άσφαλτο με μεγάλες δυνατότητες off road, δεν χρειάζεται πυξίδα. Το Jeep Compass προσφέρει ένα δελεαστικό πακέτο ικανοτήτων, συνδυάζοντας τις αξίες της αμερικανικής μάρκας με όλα όσα επιθυμεί ο σύγχρονος οδηγός: premium χαρακτήρα, μεγάλους χώρους, υψηλές επιδόσεις από αποδοτικούς κινητήρες, προηγμένη τεχνολογία και την ξεχωριστή αίσθηση ελευθερίας που μόνο ένα Jeep μπορεί να προσφέρει.

Η σχεδίαση του Compass σε κερδίζει με την πρώτη ματιά. Παντρεύει με μοναδικό τρόπο κλασικά στοιχεία της μάρκας, όπως η μάσκα με τις 7 κάθετες γρίλιες και τα τραπεζοειδή τόξα των θόλων, με μοντέρνες πινελιές όπως η επικλινής οροφή, τα φουσκωμένα φτερά και τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω. Για τους λάτρεις της διχρωμίας, η οροφή μπορεί προαιρετικά να είναι σε μαύρο χρώμα.


Το εσωτερικό ενισχύει τη θετική πρώτη εντύπωση με υψηλής ποιότητας υλικά, μεγάλους χώρους, πλούσιο εξοπλισμό και τεχνολογικές λύσεις που φροντίζουν για την άνεση και την ασφάλεια οδηγού κι επιβατών.

Ο οδηγός έχει εμπρός του έναν εξ ολοκλήρου έγχρωμο πίνακα οργάνων 7 ιντσών LED που διαθέτει παραμετροποιήσιμη λειτουργία για την εξατομίκευση παρουσίασης των πληροφοριών. Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει το σύστημα infotainment UConnect με οθόνη 5.0, 7.0 ή 8.4 ιντσών. Τα UConnect 7.0 και 8.4 NAV έχουν οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας και προσφέρουν συνδεσιμότητα μέσω Apple CarPlay ή Android Auto, επιτρέποντας την πλήρη ενσωμάτωση των κινητών και των συστημάτων τους για hands-free επικοινωνία, δημιουργία και ανάγνωση μηνυμάτων κλπ. Το σύστημα UConnect Navi με οθόνη αφής 8,4’’ περιλαμβάνει 3D σύστημα πλοήγησης και την εφαρμογή Jeep Skills με την οποία ο οδηγός μπορεί να παρακολουθεί τις ικανότητές του στην off road οδήγηση μέσα από ειδικούς δείκτες.

Το Compass εντυπωσιάζει και στην οδήγηση με το άριστο κράτημα στην άσφαλτο, την κορυφαία ποιότητα κύλισης και τις δυνατότητες off road που είναι αντάξιες του ονόματος Jeep. Τα εύσημα ανήκουν στα δύο συστήματα τετρακίνησης Jeep Active Drive και Jeep Active Drive Low και το σύστημα Jeep Selec-Terrain το οποίο προσφέρει 5 προγράμματα οδήγησης (Auto, Snow, Sand, Mud και Rock για τις εκδόσεις Trailhawk) για βέλτιστη απόδοση εκτός και εντός δρόμου. Στις τετρακίνητες εκδόσεις η λειτουργία «Lock» κλειδώνει μόνιμα τη μετάδοση για ακόμα καλύτερες επιδόσεις σε απαιτητικές συνθήκες off road κίνησης. Η κορυφαία έκδοση Trailhawk προσφέρει επιπλέον μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (216 mm), ποδιές προστασίας του αμαξώματος, διαφορετικούς προφυλακτήρες για αυξημένες γωνίες προσέγγισης, φυγής και προσπέλασης (30, 33,6 και 24,4 μοίρες αντίστοιχα), τροχούς 17’’ με ελαστικά off road και ρύθμιση Selec-Speed Control με Hill-Descent Control.

Ένα ακόμη ατού του Compass είναι η ευρεία γκάμα με 7 συνδυασμούς κινητήρων και μετάδοσης. Σε βενζίνη διαθέσιμος είναι ο υψηλής απόδοσης 1.4 MultiAir2 Turbo, σε εκδόσεις με ισχύ 140 (4x2 - 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο) ή 170 ίππων (4x4 - 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο). Σε diesel οι επιλογές είναι ο 1.6 MultiJet II με 120 ίππους (4x2 - 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο) και ο 2.0 MultiJet II σε εκδοχές με 140 ίππους (4x4 - 6τάχυτο χειροκίνητο ή 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο) και 170 ίππους (4x4 - 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο).

Η προστασία του οδηγού και των επιβατών είναι ένας ακόμη τομέας στον οποίο δίνει έμφαση το Compass, με 70 συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Ανάμεσά τους η προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης (Forward Collision Warning-Plus), το σύστημα διατήρησης λωρίδας (Lane Sense Departure Warning-Plus), η προειδοποίηση νεκρού σημείου (Blind-spot Monitoring), η παρακολούθηση χώρου κατά την όπισθεν κίνηση (Rear Cross Path detection), η κάμερα οπισθοπορείας με ενεργές γραμμές πορείας (ParkView), το σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος (Automated Parallel & Perpendicular Park assist) και το Adaptive Cruise Control.

Το Jeep Compass προσφέρει όλα απαιτούνται από ένα σύγχρονο SUV με τον ξεχωριστό τρόπο που περιμένεις από ένα Jeep, σε προσιτή τιμή από 26.700 ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ BEST BUY SUV 2019 ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ PDF

ΔΕΣ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ BEST BUY SUV 2019