Ράλλυ Ακρόπολις 2013 - Συνέντευξη Τύπου

Η διαδρομή, οι χάρτες και το ωράριο του αγώνα

  • -
  • -

Η παρουσίαση του 59ου Ράλλυ Ακρόπολις έγινε στις 12 Φεβρουαρίου 2013, στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου. Ο ελληνικός αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC 2013) θα διεξαχθεί στις 31 Μαΐου-2 Ιουνίου 2013, με την εκκίνηση να γίνεται στο Ζάππειο. Την πρώτη μέρα τα πληρώματα θα αναμετρηθούν στη Στερεά Ελλάδα, τη δεύτερη θα περάσουν στην Πελοπόννησο και την τελευταία θα επιστρέψουν στη Στερεά, γύρω από τη βάση του αγώνα που για ακόμη μια χρονιά θα είναι στο Λουτράκι – εκεί και ο τερματισμός.

 

Βλέπε χάρτες των ειδικών στις φωτογραφίες και κατέβασε εδώ το πρόγραμμα του Ράλλυ Ακρόπολις 2013

 

Στην εκδήλωση παρευρέθη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, ο βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας, η ενεταλμένη σύμβουλος αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων, κ. Παναγιώτα Ψαράκη, όπως και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, και ειδικότερα των περιοχών από όπου περνά η διαδρομή του αγώνα. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο μέγεθος της προσπάθειας ώστε εν μέσω της δεδομένης οικονομικής συγκυρίας να καταστεί δυνατή η διοργάνωση ενός τόσο απαιτητικού αθλητικού γεγονότος παγκόσμιας εμβέλειας. Ο πρόεδρος της Celeritas, της εταιρείας που έχει την ευθύνη διοργάνωσης του Ράλλυ Ακρόπολις τα τελευταία τρία χρόνια, κ. Παύλος Αθανασούλας, ευχαρίστησε τόσο την πολιτεία, που και φέτος, μέσω του υπουργείου Πολιτισμού, βρίσκεται δίπλα στη διοργάνωση, όσο και την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και τους χορηγούς του αγώνα, στους οποίους φέτος προστέθηκε ο ΟΤΕ.

Παραδοσιακά, σε αυτήν την πρώτη συνέντευξη Τύπου για το Ράλλυ Ακρόπολις 2013, η Αλυτάρχης του αγώνα, κ. Ανίτα Πασαλή, παρουσίασε τις λεπτομέρειες της διαδρομής, αλλά και εστίασε στο οργανωτικό μέρος, και ειδικότερα στον εθελοντισμό, μια δράση που ξεκίνησε με επιτυχία την προηγούμενη χρονιά και θα συνεχιστεί ακόμα δυνατότερα φέτος. Επιπλέον, η ίδια ανακοίνωσε την υποστήριξη του Action for Road Safety από το Ράλλυ Ακρόπολις, της καμπάνιας οδικής ασφάλειας που τελεί υπό την αιγίδα της FIA.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...